Mensen met verschillende meningen verwerken politieke gegevens anders

0

Dit artikel maakt deel uit van onze reeks zomerlezingen. Bezoek de volledige verzameling voor boekenlijsten, gastessays en meer seizoensgebonden afleidingen.

Dat degenen die aan weerszijden van het politieke spectrum leunen, verschillend van elkaar denken, is duidelijk. Dat zulke verschillen opduiken in hersenscans is intrigerend. Hersenscanning is een benadering met een lage resolutie om neurale activiteit te bestuderen, waarbij niet kan worden gezien hoe de cellen die het eigenlijke denken doen, met elkaar verbonden zijn. Toch beweren twee groepen onderzoekers nu met behulp van deze vrij grove techniek de neurale reacties van linkse en rechtse mensen te kunnen onderscheiden.

Daantje de Bruin en Oriel FeldmanHall, van Brown University, in Rhode Island, publiceerden hun studie in Science Advances. Noa Katabi en Yaara Yeshurun ​​van de Universiteit van Tel Aviv, in Israël, kozen de Journal of Neuroscience. Beiden gebruikten functionele magnetische resonantiebeeldvorming, die veranderingen in de bloedstroom meet als een proxy voor neurale activiteit, om te kijken naar groepen van respectievelijk 44 en 34 vrijwilligers, uit het hele politieke spectrum.

Mevrouw de Bruin en dr. FeldmanHall vroegen hun vrijwilligers eerst om een ​​lijst met woorden voor te lezen – sommige politiek geladen, andere niet – terwijl ze in de scanner lagen. Voor elk woord registreerden ze activiteitspatronen in de amygdala (die aspecten van de emoties behandelt) en het striatum (dat aspecten van cognitie behandelt). Neutrale woorden lieten geen verschil zien. Maar voor woorden met betrekking tot ‘immigratie’ en ‘Amerikaans’ clusterden de activiteitspatronen in het striatum volgens de politiek van de deelnemers.

Vervolgens vroegen ze mensen om naar een neutraal geformuleerd nieuwsfragment over abortus te kijken en ook naar verhitte debatten over politie en immigratie. Activiteitspatronen die door het nieuwsbericht werden gestimuleerd, waren niet te onderscheiden tussen linkse en rechtse mensen, maar de patronen die werden gegenereerd door het immigratiedebat (hoewel verrassend genoeg niet door het politiedebat) verdeelden hen duidelijk.

Mevrouw Katabi en dr. Yeshurun ​​gingen daarentegen rechtstreeks voor video’s. Ze vroegen deelnemers campagneadvertenties en toespraken en een neutrale clip te bekijken. Ze vonden verschillen in de reacties op politiek geladen materiaal van delen van de cortex die te maken hebben met zien, horen en bewegen. Bovendien zeiden ze dat ze, in tegenstelling tot mevrouw de Bruin en dr. FeldmanHall, die alleen correlaties opmerkten, de politieke opvattingen van een individu konden voorspellen op basis van de scan. Nog niet helemaal Big Brother in 1984. Iemand stil laten liggen in een scanner is een gedoe. Maar verrassend dichtbij.

Nieuwsgierig naar de wereld? Meld u aan om te genieten van onze geestverruimende wetenschappelijke dekking Gewoon wetenschaponze wekelijkse nieuwsbrief voor abonnees.

© 2023, The Economist Krant Limited. Alle rechten voorbehouden. Uit The Economist, uitgegeven onder licentie. De originele inhoud is te vinden op www.economist.com

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply