Chandrayaan-3: Vakbondsminister Jitendra Singh deelt GROTE update over maanlanding

0

ISRO-wetenschappers hebben donderdag met succes de vierde baanverhogende manoeuvre van het Chandrayaan-3-ruimtevaartuig uit Bengaluru uitgevoerd. Ze voerden de manoeuvre uit vanuit het ISRO Telemetry, Tracking and Command Network (ISTRAC).

Terwijl de natie met ingehouden adem wacht om hun Chandrayaan-3 met succes op de maan te zien landen, deelde minister van Unie Jitendra Singh een belangrijke update over de landing van het ‘maanvaartuig’.

Singh vertelde verslaggevers dat de Chandrayaan-3 klaar is met het manoeuvreren van de vierde baan en een stap dichter bij de maan is gekomen. Hij voegde eraan toe dat de Chandrayaan-3 op 23 augustus op de maan zal landen.

Vakbondsminister Jitendra Singh legde het reispad van Chandrayaan-3 uit en zei dat het maanvaartuig voor verkenning van de maan rond de aarde zal draaien en verder zal gaan in de baan van de maan, waarbij het elke volledige reis rond de maan zal naderen.

Jitendra Singh zei dat de Chandrayaan-3 waarschijnlijk in de ‘eerste week van augustus’ in de baan van de maan zal komen.

“Tegen 23 augustus zal de Chandrayaan-3 op de zuidpool van de maan landen”, voegde Singh eraan toe.

Chandrayaan-3 reisupdate

Het volgende afvuren van Chandrayaan-3 is gepland voor 25 juli tussen 14.00 en 15.00 uur, zei de nationale ruimtevaartorganisatie die hier is gevestigd.

India viert de Internationale Maandag 2023 door Chandrayaan-3 een stap dichter bij de maan te brengen, voegde het eraan toe.

Op 14 juli ging de Chandrayaan-3-missie naar de maan van start.

“…vaartuig is onderweg naar de maan. Over een paar dagen zal het vertrekken (de lander zal zacht landen op het maanoppervlak)”, zei ISRO-voorzitter Somanath S eerder op de dag terwijl hij de inaugurele rede hield voor het Space Science Technology & AwaReness Training (START)-programma 2023.

“Ik ben er zeker van dat je via deze (Chandrayaan-3) missie iets heel substantieels zult vinden wat de wetenschap betreft,” zei hij.

De zachte landing van het vaartuig op het maanoppervlak is gepland voor 23 augustus.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 23 juli 2023, 20:12 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply