Tiger Global en andere investeerders vragen Indiase regering om belasting op online kansspelen te heroverwegen, citeer investeringsrisico

0

Tiger Global, Peak XV en Steadview Capital behoren tot de 30 buitenlandse en binnenlandse investeerders die de Indiase premier Narendra Modi vragen om een ​​kansspelbelasting van 28 procent te herzien.

India kondigde vorige week de belasting aan op het geld dat online gamingbedrijven van hun klanten innen. Games zoals fantasiecricket zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, maar hebben ook geleid tot bezorgdheid over verslaving onder spelers.

De belastingbeslissing “heeft voor schok en ontzetting gezorgd, (en) zal het vertrouwen van investeerders in de steun van deze of enige andere sunrise-sector in het Indiase technische ecosysteem substantieel en betekenisvol aantasten”, aldus de brief, ondertekend door de investeerders en ingezien door Reuters.

De beslissing zal “een negatieve invloed hebben op toekomstige investeringen voor een bedrag van ten minste $ 4 miljard (ruwweg Rs. 32.811 crore) in de komende 3-4 jaar en daarmee op de groei van de goksector in India”, voegde de brief eraan toe, het eerste voorbeeld van directe lobby door investeerders tegen de belastingbeweging.

Het kantoor van premier Modi reageerde niet op een verzoek om commentaar. Het belastingvoorstel wacht op goedkeuring door het parlement.

Tiger Global en Peak XV, voorheen bekend als Sequoia Capital India, hebben geïnvesteerd in Indiase gamingbedrijven zoals Dream11 en Mobile Premier League.

Ondanks de smeekbeden van de industrie heeft de Indiase regering gezegd dat veel ministers in het belastingpanel weddenschappen op online gamingplatforms als een “sociaal kwaad” beschouwden en dat het niet nodig was om de game-industrie hierover verder te raadplegen.

Meer dan 100 gokbedrijven schreven onlangs een brief aan het ministerie van Financiën met een soortgelijk verzoek, waarin ze zeiden dat de belasting buitenlandse investeringen zal verstikken en $ 2,5 miljard (ongeveer Rs. 20.500 crore) die al in de sector is geïnvesteerd, in gevaar zal brengen.

© Thomson Reuters 2023


Zal de Nothing Phone 2 dienen als de opvolger van de Phone 1, of zullen de twee naast elkaar bestaan? We bespreken de onlangs gelanceerde handset van het bedrijf en meer over de nieuwste aflevering van Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply