‘Talk to Me’ laat Australische verhalen zien terwijl ze evolueren van online inhoud

0

Het komt zelden voor dat iemand die op YouTube is begonnen, uiteindelijk een film regisseert A24 horrorfilm. Wat maakt Praat met mij nog interessanter is dat het gebaseerd is op een kort komisch uitgangspunt geschreven door Blauw‘s uitvoerend producent, Daley Pearson. Gezien de geschiedenis van de gebroeders Philippou als makers van komische VFX-content en het succes van Blauw is het als kindershow genoeg om een ​​succesvol horrorverhaal te maken?

Praat met mij is een film die verdriet combineert met bovennatuurlijke horrorverhalen; tijdens de sterfdag van haar moeder woont Mia (gespeeld door Sophie Wilde) een feest bij met haar vriend Jade (Alexandra Jensen) en broer Riley (Joe Bird). De partij staat erom bekend een gebalsemde hand te gebruiken als een paranormale verbinding met de doden, en degenen die hem vasthouden, kunnen communiceren met geesten, maar de verbinding moet binnen een bepaalde tijd worden verbroken.

Afbeelding via A24

Wat maakt Praat met mij fascinerend is dat het is geschreven en geregisseerd door twee YouTubers. In tegenstelling tot de huidige trend waarbij de film aansluit bij hun merk, gebruiken de Philippous de lessen die ze hebben geleerd als makers van online content om het verhaal tot leven te brengen. Tegelijkertijd is het geen geheim dat ze wat risico’s hebben genomen tijdens de productie, want dit voelt niet als een doorsnee Hollywood-horror.

Australische verhalen worden vaak ondergewaardeerd, met slechts een handvol internationaal succes. Het gebruik van Australische accenten en volkstaal geeft Praat met mij zijn charme, waardoor het vertellen van verhalen authentiek aanvoelt. In tegenstelling tot andere projecten die in Sydney zijn opgezet vanwege ‘vertrouwdheid’, Praat met mij speelt zich af in een willekeurige Zuid-Australische buurt. Eindelijk komen andere staten langzaam in de schijnwerpers.

Danny Philippou en Bill Hinzman hebben geweldig werk verricht door het oorspronkelijke uitgangspunt om te vormen tot iets waar je hart sneller van gaat kloppen. De film weet aansluiting te vinden bij gebeurtenissen uit het verleden in eerdere scènes en de cirkel is rond. Je moet echter opletten, want het verspreidt in het begin hints over de plot, en de callbacks naar die momenten zorgen voor een bevredigend gevoel.

Afbeelding via A24

Terwijl Praat met mij is een bovennatuurlijke horror, maar heeft ook enkele komische momenten. Dat is te verwachten, gezien de achtergrond van de Philippou broers en zussen als online komieken. Bij sommige scènes lachten mensen in het theater (waaronder ikzelf). Ik heb nog nooit een horrorfilm gezien waarin de oorzaak van de problemen wordt behandeld als een gezelschapsspel. Toch benadrukt het iets dat we in het echte leven zien, met mensen die voor de lol Ouija-borden en andere middelen van spirituele communicatie gebruiken. Er is echter één bezetenheidsscène die bedoeld is voor een komisch effect en die ongemakkelijk aanvoelt om naar te kijken.

Alle castleden doen fenomenaal werk, met name Bird’s vertolking van Riley. Deze jongen begint als zwak en onschuldig, maar wordt dit gruwelijke wezen dat je niet alleen wilt redden, maar ook wilt doden vanwege de fouten die je vrienden hebben gemaakt. Je voelt je slecht voor deze persoon, en hij wordt de perfecte katalysator om de bal aan het rollen te krijgen.

Afbeelding via A24

Ondertussen is Wilde zo’n geweldige actrice die in staat is om een ​​aantal emotionele, maar spannende scènes uit te voeren. Je wilt met haar meevoelen, maar je weet niet of ze het vertrouwen waard is. Ten slotte, terwijl we nauwelijks zien In de ban van de Ring ster Miranda Otto op het scherm, ze hielp de komische momenten naar een hoger niveau te tillen, terwijl ze ook goed werk deed door het “cluelesslachtoffer” te spelen dat geen idee heeft van wat er echt met haar kinderen is gebeurd.

Als iemand die is opgegroeid met de inhoud van RackaRacka, voelt de VFX als een evolutie van hun eerdere werk. Er is een scène waarin Riley zichzelf op brute wijze verwondt doordat de geest te lang blijft hangen, en zijn vrienden schreeuwen en raken in paniek. Die scène vertoont enige gelijkenis met hun oorsprong, maar met een hoger productiebudget. Het vermijdt het gebruik van goedkope effecten die je zou zien in hun video’s of andere low-budget indie-projecten, en doet er alles aan om het niet alleen realistisch, maar ook erg afmattend te maken.

Deze jongens zijn hun roots als YouTubers echter niet vergeten, omdat ze hun vriend KSI een kleine cameo geven door een van zijn video’s te gebruiken. Dit is een interessante terugblik op hun internetdagen en een leuk paasei.

Als iemand die meerdere producties heeft bekeken met in de hoofdrol of geproduceerd door YouTubers en influencers, legt deze de lat nog hoger. Dit is niet zomaar een geldklopperij met RackaRacka-personages. Dit is iets dat gevuld is met liefde en passie, en het is geen wonder dat het werd geaccepteerd in Sundance.

Praat met mij is meer dan alleen een horrorfilm. Het vertegenwoordigt een opeenstapeling van jarenlange virale video’s en memes, ondersteund door een groeiende industrie in Australië. Het weet wat voor soort verhaal het probeert te vertellen en zorgt ervoor dat het niet in clichés vervalt. Deze film is absoluut een must-see, vooral als je de groeiende Australische industrie van het land wilt ondersteunen door middel van unieke verhalen.

Hoogste eer

‘Talk to Me’ is het resultaat van jarenlange creatie van virale content, vermengd met Australische verhalen. Samen transformeerde het een komisch kort uitgangspunt in iets waar je hart sneller van gaat kloppen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply