Kerk van Engeland stelt pastorale richtlijnen op voor zegeningen van koppels van hetzelfde geslacht – 08 juli 2023 om 17:51 uur

0

LONDEN (Reuters) – De Church of England zal werken aan het opstellen van nieuwe pastorale richtlijnen en ander materiaal dat nodig is om koppels van hetzelfde geslacht de komende maanden zegeningen van priesters te laten ontvangen, zei het op zaterdag.

Het bestuursorgaan van de Kerk, de Generale Synode genaamd, hield een vier uur durend debat over de kwestie, waaruit de verdeeldheid binnen de instelling naar voren kwam nadat de synode in februari had gestemd om homoparen een gebedsdienst te laten houden na een burgerlijk huwelijk.

“Het was goed om hun reflecties (synodeleden) te horen, en we zullen deze meenemen om te gebruiken in het geconcentreerde ontwerpwerk dat nu begint. We kijken ernaar uit om in november weer bijeen te komen”, zei Sarah Mullally, de bisschop van Londen, in een verklaring.

Van de 226 reacties die de synode op de zegeningen ontving, waren er 60 dat de gebeden te veel op het huwelijk leken en 44 antwoorden dat ze niet ver genoeg gaan en 42 antwoorden dat er meer pastorale begeleiding nodig zou zijn voor het gebruik ervan, zo bleek uit de update die op de CoE-website is gepubliceerd.

De CoE, centraal in de wereldwijde Anglicaanse gemeenschap, staat het homohuwelijk niet toe in haar kerken, en haar discours over homoseksualiteit en gender wordt nauwlettend gevolgd door miljoenen anglicanen over de hele wereld.

(Rapportage door Muvija M, bewerking door Franklin Paul)

Leave A Reply