Exoprimale recensie – IGN

0

Voor een spel met “Dino Forecasts” dat de bevolking waarschuwt voor duizenden dinosaurussen die op het punt staan ​​te regenen uit portalen in de lucht, is het verrassende aan Exoprimal dat het op de een of andere manier zelfs vreemder is dan dat uitgangspunt suggereert. Het is een hero shooter waarin twee teams van vijf het tegen elkaar opnemen in dino-jagende oorlogsspellen, waar ze indirect – maar soms ook direct – strijden in afzonderlijke parallelle universums om te zien wie sneller een grabbelton met doelen kan voltooien. En soms werken ze mee! Er zijn veel bekende elementen nodig uit teamgebaseerde multiplayer-games zoals Overwatch en Team Fortress 2, en deze worden gecombineerd met op golven gebaseerde overleving om een ​​ervaring te creëren die voelt als zijn eigen ding, en erg leuk als je een uitgebalanceerd team kunt vinden.

Als het niet al overduidelijk was, is Exoprimal alleen voor meerdere spelers, maar gedurfd, het is een spel voor alleen meerdere spelers met het verhaal en de voortgang van een spel voor één speler. De algemene opzet van dit alles is precies het soort domme sci-fi dat je zou verwachten: jij en je teamgenoten zitten allemaal vast op een mysterieus eiland waar een catastrofe dinosaurussen heeft gelekt naar een nabije toekomst. Terwijl je drie squadleden gegevens verzamelen en proberen uit te zoeken wat er in hemelsnaam is gebeurd, word je meegesleurd door een kwaadaardige AI genaamd Leviathan om eindeloos te strijden in een oorlogsspel met dinosaurus vs exosuit-thema, allemaal om gevechtsgegevens te verzamelen. Het is vrij duidelijk dat dit is waar ChatGPT naartoe gaat, mensen.

En het zijn deze oorlogsspellen die de PvEvP-multiplayer-gameplay van Exoprimal vormen. Jij en een ander team haasten zich om een ​​reeks leuke, maar in eerste instantie beperkte doelen te voltooien, variërend van het simpelweg doden van een X aantal dino’s tot het veroveren van controlepunten tot het verslaan van een extra stevige dino die van je probeert weg te rennen en je dwingt je een weg te banen door hordes velociraptors terwijl je hem probeert op te sporen. Net als in Capcoms eigen Dead Rising, is er een zekere unieke charme als het gaat om het decimeren van letterlijk honderden en soms zelfs duizenden dino’s in slechts één doel. Het team dat hun doelen het snelst bereikt, krijgt een voorsprong in de laatste ronde, die ofwel gewoon meer PvE-achtige doelen zullen zijn, ofwel de twee universums samenbrengen tot één en de teams rechtstreeks laten strijden om hun lading naar het doel te duwen in een modus rechtstreeks uit Overwatch.

Er is een zekere unieke charme als het gaat om het decimeren van letterlijk duizenden dino’s.

Ik hou echt van deze wending waarbij het grootste deel van elke wedstrijd van Exoprimal een indirecte race is tegen het andere team in plaats van het de hele tijd uit te spelen. In plaats van je te concentreren op hypernauwkeurige nauwkeurigheid, spierreflexen en kaartkennis, kun je even achterover leunen en je concentreren op efficiëntie. Dingen zoals ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft van je cooldowns, je speciale technieken gebruiken zodat ze de meeste schade toebrengen aan het grootste aantal vijanden, en je teamgenoten ondersteunen zodat ze hun werk kunnen doen en een unieke bevredigende jeuk kunnen krabben in de meestal direct confronterende ruimte. Het zorgt er ook voor dat de laatste ronde extra speciaal aanvoelt, vooral als het een PvP-wedstrijd is, waarbij het laatste team in wezen de eindbaas is. Hier heb je een totaal andere reeks overwegingen die je moet afwegen, bijvoorbeeld of je bij je team moet blijven om te proberen de lading sneller te duwen of om weg te breken en te proberen het andere team lastig te vallen om hun voortgang te vertragen.

Op bepaalde punten tijdens de wedstrijd wijst Leviathan ook een ‘dominator’ toe aan een van de teams, waardoor een speler de mogelijkheid krijgt om te transformeren in een gigantische carnotaurus of triceratops en gedurende een beperkte tijd grote schade aanricht aan het andere team. Heeft dat zin? Nee niet echt! Voegt het nog meer strategische lagen toe aan de wedstrijd? Reken maar dat het zo is! Gebruikt jouw team de dominator meteen en probeert het een voorsprong op te bouwen of terrein goed te maken? Of loop je het risico om het te bewaren voor wanneer je dichter bij het einde bent en de ultieme vaardigheden van je tegenstanders eerder op afkoelperiode zullen liggen, waardoor je amok kunt maken? Wie in je team zou degene moeten zijn die de dominator in de eerste plaats neemt? Kan jouw team zonder jou terwijl jij het andere team lastigvalt als een dinosaurus? Dit zijn allemaal het soort snelle on-the-fly beslissingen waardoor de multiplayer-gevechten van Exoprimal zich snel uitbreiden en veel dieper aanvoelen dan ze na de eerste ronde of twee lijken.

Exo-evolutie

Als dit alles was wat Exoprimal was, zou het weinig meer zijn dan een leuke maar uiteindelijk vergeetbare draai aan het hero shooter-genre die een weekendje spelen waard is, maar niet veel meer. Maar na het spelen van een bepaald aantal wedstrijden gebeurt er iets interessants: het verhaal dat zich op de achtergrond afspeelt, neemt plotseling het stuur over en introduceert nieuwe elementen die weerspiegelen wat er in de wereld gebeurt buiten de oorlogsspellen, en die worden vaste waarden in elke toekomstige wedstrijd die je speelt. Als resultaat is uur 10 van Exoprimal dramatisch anders dan uur één tot en met vijf, en uur 20 is dramatisch anders dan uur 10. Het zit vol verrassingen.

Deze curveballs variëren van nieuwe, gevaarlijkere dinosaurussen om te vechten, nieuwe doelstellingen, nieuwe laatste rondes en, op de beste momenten, zal Leviathan zelfs regelrecht de standaard 5v5 War Game annuleren en beide teams samenbrengen om samen te vechten in een 10-persoons baasgevecht of raid-achtige uitdaging met beperkte respawns. Ik wil hun details niet bederven, maar deze sequenties zijn ongelooflijke verrassingen en zijn absoluut de moeite waard om door de repetitieve vroege uren van vechten door hetzelfde handjevol dinosaurustypes, doelen en kaarten te dringen om ze te bereiken. Het enige negatieve dat ik erover kan zeggen, is dat er geen manier is om in de rij te gaan staan ​​voor het exacte soort wedstrijd dat je specifiek wilt spelen – je moet gewoon doorgaan met matchmaking totdat Leviathan besluit dat het tijd is voor nog een raid-evenement voor 10 personen. Maar in zekere zin maakt dat het specialer als je er een mag spelen.

Uur 10 van Exoprimal is dramatisch anders dan uur één en uur 20 is dramatisch anders dan uur 10.

Elke match die je voltooit, ontgrendelt knooppunten op de analysekaart, een enorme kaart die het verhaal van Exoprimal beschrijft. Het idee is dat hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer gegevens je team ontvangt en hoe meer ze kunnen leren over de verschillende mysteries. Deze mysteries omvatten: wat is er op het eiland gebeurd, waarom voert Leviathan deze oorlogsspellen uit, waarom regenen er in de eerste plaats zelfs dinosaurussen uit de lucht, en het centrale plotpunt: hoe te ontsnappen aan het eiland. Het duurde even voordat het verhaal van Exoprimal in me doordrong, en ik weet niet of ik het helemaal had doorgelezen als de recensent er niet zo ijverig aan had gedaan, maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want uiteindelijk wordt het redelijk interessant zodra de mysteries van het eiland beginnen te ontrafelen. Dat gezegd hebbende, verwacht niet dat je gezelschap blij zal zijn dat je 20 minuten de tijd neemt om de volgende handvol tussenfilmpjes en videologs te bekijken voordat je in de rij gaat staan ​​voor de volgende wedstrijd.

Tyrannosaurus Rexosuits

Dit is een hero shooter, en dat betekent dat het wordt geleverd met een reeks klassen om uit te kiezen, en ze zijn onderverdeeld in de gebruikelijke drie categorieën. Er zijn hier geen verrassingen: aanvalspakken hebben de neiging om zich te concentreren op maximale schade, ondersteuningen zijn natuurlijk degene waar je naar op zoek bent voor genezingen en het beheersen van mensenmassa’s, en tanks absorberen schade en aggro. Binnen die klassen is er echter een grote verscheidenheid aan speelstijlen. Mijn favoriete exosuit werd uiteindelijk Barrage, die zich bijna volledig richt op schade aan het gebied van het effect, wat geweldig is gezien het feit dat je in bijna elke wedstrijd van Exoprimal te maken hebt met hordes op hordes strak gegroepeerde velociraptors. Barrage kan een granaatwerper, afgelegen mijnen en verdovingsgranaten uitrusten, en zijn ultieme verandert hem in een menselijke raket die je kunt sturen en handmatig kunt laten ontploffen voor enorme schade.

Als Barrage veel lijkt op Junkrat van Overwatch, dan heb je gelijk. Er zijn veel van parallellen met Overwatch-personages, sommige wat brutaler dan andere. En hoewel ik wou dat er wat meer originaliteit was in sommige van Exoprimal’s exosuit-ontwerpen, verschillen ze over het algemeen genoeg van hun duidelijke inspiratiebronnen om nooit het gevoel te hebben dat het regelrechte doorslagen zijn.

Ook de andere rollen zijn leuk om te spelen. Het bubbelschild van Krieger voelt als een must in bepaalde situaties en je zult altijd het gevoel hebben dat je een belangrijke rol speelt in het succes van je team als je hem kiest; Roadblock is in staat om de aandacht vast te houden van grote bedreigingen zoals de carnosaurus en triceratops, zodat de rest van je team zich kan concentreren op het aanrichten van schade; en Muramasa is een geweldige mix van tank- en aanvalsklassen door zijn schade te vergroten wanneer hij aanvallen met succes kan blokkeren. Wat de ondersteuning betreft, is Witch Doctor een leuke en gemakkelijk te spelen Exosuit die zich alleen hoeft te concentreren op in leven blijven, genezende velden laten vallen en dino’s zappen om ze kortstondig te verlammen; Skywave is in staat om de lucht in te gaan om weg te komen van de actie, terwijl hij primair vuur gebruikt om bondgenoten te genezen; en Nimbus is een andere hybride aanvalsklasse die kan schakelen tussen genezende en schade toebrengende kogels.

Het is geweldig als je een communicatief en uitgebalanceerd team hebt, en frustrerend als je dat niet hebt.

Het op teamwerk gerichte ontwerp van Exoprimal-wedstrijden leidt ook tot het zeer bekende probleem dat het geweldig is als je een communicatief en uitgebalanceerd team hebt, en een zeer frustrerende ervaring als je dat niet doet. Het is een probleem dat wordt verergerd door het voortgangssysteem, dat je aanmoedigt om je aan een enkele exosuit te houden door elk zijn eigen niveauvoortgang toe te wijzen. Hoe meer je met een exosuit speelt, hoe sneller je de geavanceerde modules ontgrendelt die de kracht ervan drastisch kunnen beïnvloeden, maar dit voelt in strijd met de hot-swappable aard van de eigenlijke modus. Als ik me wil concentreren op het ontgrendelen van modules voor Zephyr, maar mijn team heeft al drie andere aanvalspersonages, dan kom ik in de ongemakkelijke positie dat ik ofwel iemand anders moet smeken om te veranderen, mezelf moet veranderen en mijn voortgang met Zephyr moet vertragen, of koppig weiger toe te geven en speel gewoon de wedstrijd met een slechte teamsamenstelling. Het is helemaal geen ideale situatie, en ik wou dat er een systeem was waarmee ik voortgang kon blijven maken op het niveau van een exosuit zonder gedwongen te worden om als die exosuit te spelen.

Het goede nieuws is dat de modules bevredigende en zeer merkbare bonussen bieden die behendig spel belonen en je in staat stellen om een ​​exosuit aan te passen aan je speelstijl. Met Barrage zou ik bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een module die mijn ontploffingsstraal vergroot en mijn munitie met vier vergroot, of een module die 15% meer basisschade aanricht wanneer ik een voltreffer land met mijn granaatwerper. Ik nam de tweede optie, combineerde die met een module waarmee ik kon herladen door te ontwijken, en nu voelt mijn Barrage aan als een schademachine als het gaat om de grote dinosaurussen – zolang ik op de hoogte blijf van hoeveel munitie ik nog heb en zorg ervoor dat ik ontwijk wanneer ik opraak.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply