Toyota is van plan om regeneratieve brandstofceltechnologie te gebruiken voor bemande Lunar Rover

0

Toyota Motor is van plan regeneratieve brandstofceltechnologie te gebruiken om een ​​bemande maanrover aan te drijven, zeiden leidinggevenden vrijdag, waardoor het vooruitzicht wordt vergroot dat het waterijs van de maan in de toekomst uiteindelijk als energiebron zal worden gebruikt.

Japan heeft zijn ruimtevaartambities opgevoerd onder premier Fumio Kishida.

Het neemt deel aan het Artemis-programma van NASA en is van plan om in de tweede helft van de jaren 2020 een astronaut te hebben in een maanruimtestation genaamd Gateway.

Toyota werkt sinds 2019 samen met het Japanse ruimteagentschap om de bemande maanrover te ontwikkelen – die het de Lunar Cruiser noemde – waarvan ze hopen dat deze in 2029 op de maan kan worden gezet.

“Om langdurig en stabiel onderzoek naar het oppervlak van de maan uit te voeren, streven we ernaar om gedurende een lange periode verschillende items ter plaatse te vinden”, zegt Ken Yamashita, hoofd van maanverkenningsprojecten bij Toyota.

NASA verwacht dat Japan een maanrover zal leveren met een beoogde lanceringsdatum voor 2029 als bijdrage aan het Artemis-programma, zei het Japan Aerospace Exploration Agency vrijdag in presentatiemateriaal.

Een brandstofcelvoertuig gebruikt een elektromotor zoals een elektrisch voertuig, maar haalt zijn stroom uit een brandstofstapel waar waterstof wordt gescheiden door een katalysator om elektriciteit te produceren.

Toyota zei dat zijn technologie zonne-energie en water zal gebruiken om overdag waterstof en zuurstof te produceren door middel van elektrolyse, en de brandstofcellen om ‘s nachts elektriciteit te leveren.

Een maannacht duurt ongeveer 14 aardse dagen, dus met behulp van de technologie zou de maanrover vele dagen achter elkaar kunnen rijden, zelfs als het donker en extreem koud is

‘S Werelds grootste autofabrikant op het gebied van verkoop hoopt tegen de herfst van volgend jaar een bestelling binnen te halen voor de bemande maanrover. Het voertuig zal naar verwachting in staat zijn om twee astronauten 42 dagen per jaar op missie te vervoeren en 10 jaar in bedrijf te blijven, zei het.

“Ons idee is om langer dan die 10 jaar met de maanrover door te gaan als er een bedrijf of regeling is die het water kan leveren dat daarvoor nodig is”, zei Yamashita, eraan toevoegend dat er in eerste instantie schoon water mee de ruimte in moet worden gestuurd.

Toyota verwacht niet dat het in staat zal zijn om water dat bruikbaar is voor brandstofcellen uit het ijswater van de maan te genereren of het zelf te kunnen ontginnen, waarschuwde Yamashita, en zei dat het daarvoor waarschijnlijk afhankelijk zou zijn van andere bedrijven of toekomstige ontwikkelingen.

© Thomson Reuters 2023


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply