Goedkeuring van Microsoft-Activision Blizzard-deal opnieuw in handen van Britse CMA

0

De deal met Activision Blizzard van Microsoft is terug in handen van de Britse antitrustregulator nadat een hof van beroep uitstel had verleend en de redenen waarom het VK zijn blokkade op de overname van de Amerikaanse softwaregigant zou moeten heroverwegen, werden gepubliceerd.

De Competition and Markets Authority (CMA) zette vrijdag de argumenten van Microsoft uiteen voor de heroverweging, terwijl de VS strijden om Britse goedkeuring te krijgen om Call of Duty-maker Activision te kopen.

Na aanvankelijk de deal van $ 69 miljard (ongeveer Rs. 5.65.480 crore) in april te hebben geblokkeerd vanwege zorgen over de impact ervan op de concurrentie op de cloudgamingmarkt, heeft de CMA het dossier sindsdien heropend, nadat het steeds meer geïsoleerd raakte tussen de wereldregulatoren in haar oppositie.

De CMA zei dat het waarschijnlijk in de week van 7 augustus tot een nieuw voorlopig standpunt over de geherstructureerde deal kan komen.

Microsoft legt uit waarom de deal nu groen licht moet krijgen en voerde aan dat de bindende toezeggingen die de Europese Unie aanvaardde kort nadat Groot-Brittannië de deal had geblokkeerd, de zaken veranderden, zo bleek uit gepubliceerde gerechtelijke documenten.

Het softwarebedrijf deed wettelijk bindende toezeggingen aan de Europese autoriteiten dat Activision-games tien jaar na de fusie kunnen worden gestreamd en heeft overeenkomsten gesloten met Nvidia, Boosteroid en Ubitus.

Als onderdeel daarvan zal een controle- en handhavingsregime worden ingesteld, wat volgens Microsoft een aantal van de zorgen van de CMA zou moeten wegnemen.

Microsoft voerde ook aan dat de voorwaarden van het door de CMA voorgestelde blok verder reikten dan nodig was om zijn zorgen over cloudgaming aan te pakken, bijvoorbeeld door de King-eenheid van Activision Blizzard te dekken, die games voor mobiele apparaten zoals Candy Crush Saga maakt.

De CMA zei te begrijpen dat Microsoft van mening was dat de recente licentieovereenkomst die het met Sony was overeengekomen, een verdere materiële wijziging van omstandigheden of een speciale reden vormde.

De CMA van haar kant deed het af als “irrelevant en immaterieel” voor haar beslissing om de deal opnieuw te bekijken, het falen van de Amerikaanse autoriteiten om het daar voor de rechtbanken te blokkeren.

Het Britse Competition Appeal Tribunal heeft maandag de uitstel voorlopig goedgekeurd, onder voorbehoud van verdere opmerkingen van de partijen. Het heeft het vrijdag formeel toegekend.

© Thomson Reuters 2023


Zal de Nothing Phone 2 dienen als de opvolger van de Phone 1, of zullen de twee naast elkaar bestaan? We bespreken de onlangs gelanceerde handset van het bedrijf en meer over de nieuwste aflevering van Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply