Activision Blizzard en Microsoft verlengen dealdeadline van $ 69 miljard tot 18 oktober

0

Activision Blizzard zei woensdag dat het de deadline voor de afronding van de overname van $ 69 miljard door Microsoft tot 18 oktober heeft verlengd, terwijl de bedrijven werken aan goedkeuring van de antitrustautoriteit van het Verenigd Koninkrijk.

De uitgever van “Call of Duty” zei dat de bedrijven ook overeenkwamen om de beëindigingsvergoeding van de deal te verhogen van $ 3,5 miljard (ongeveer Rs. 28.700 crore) van $ 3 miljard (ongeveer Rs. 24.600 crore) als deze niet op 29 augustus wordt gesloten. De vergoeding zal verder stijgen tot $ 4,5 miljard (ongeveer Rs. 36.900 crore) na 15 september.

De twee Amerikaanse bedrijven kwamen oorspronkelijk overeen om de deal voor 18 juli af te ronden, maar de inspanningen van de Amerikaanse regelgevende instanties om de overname te blokkeren en de druk van Groot-Brittannië om deze te herstructureren hebben de afsluiting vertraagd.

Het bod van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) om de deal tijdelijk stop te zetten werd tweemaal afgewezen, eerst door een federale rechter en vervolgens door een hof van beroep.

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) had eerder besloten de deal te blokkeren, maar keerde vorige week de koers om en verlengde de deadline voor een definitieve uitspraak tot 29 augustus nadat de uitspraak van de Amerikaanse rechtbank Groot-Brittannië alleen in de oppositie had gelaten.

Regelgevers in beide landen hebben verschillende zorgen over de deal.

De FTC zei dat de deal Microsoft in staat zou kunnen stellen om de spelkwaliteit of spelerservaring van Activision op rivaliserende consoles zoals Nintendo en Sony Group’s PlayStation te verminderen, evenals prijzen te manipuleren of voorwaarden of timing van toegang tot Activision-inhoud te wijzigen.

De CMA vroeg zich af of de deal de concurrentie in de cloudgamingindustrie zou kunnen belemmeren, waar gebruikers op elk apparaat kunnen spelen met abonnementen zoals de Xbox Game Pass die een brede selectie aan games bieden.

Microsoft reageerde op deze zorgen door 10-jarige licentiedeals aan te bieden aan rivalen nadat de deal was gesloten. Het laatste was een overeenkomst met Sony Group om “Call of Duty” op PlayStation te houden, de grootste concurrent van Microsoft’s Xbox.

© Thomson Reuters 2023


Zal de Nothing Phone 2 dienen als de opvolger van de Phone 1, of zullen de twee naast elkaar bestaan? We bespreken de onlangs gelanceerde handset van het bedrijf en meer over de nieuwste aflevering van Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.

(Dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt automatisch gegenereerd op basis van een gesyndiceerde feed.)

Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply