ISRO voltooit met succes de derde baanverhogende manoeuvre voor het ruimtevaartuig Chandrayaan-3

0

De Indian Space Research Organisation (ISRO) heeft dinsdag met succes de derde baanverhogende manoeuvre (aardgebonden perigeum vuren) van het Chandrayaan-3 ruimtevaartuig uitgevoerd.
De volgende beschieting is gepland voor 20 juli tussen 14.00 en 15.00 uur, zei de nationale ruimtevaartorganisatie die hier gevestigd is.

“De derde baanverhogende manoeuvre (aardgebonden perigeum vuren) is met succes uitgevoerd vanaf ISTRAC (ISRO Telemetry, Tracking and Command Network) / ISRO, Bengaluru”, zei het.

Op 14 juli werd de Chandrayaan-3-missie naar de maan gelanceerd.

Na de succesvolle lancering van Chandrayaan-3 op GSLV Mark 3 (LVM 3) heavy-lift draagraket vorige week, zei de directeur van de Indian Space Research Organization (ISRO) S Somanath dat de landing een belangrijke stap is voor verder onderzoek.

“Chandrayaan-3 is een zeer belangrijke stap … Landen is deze keer erg belangrijk. Tenzij je landt, kun je geen monsters nemen, kun je geen mensen landen en kun je geen maanbases creëren. Landen is dus een belangrijke stap voor verdere verkenning”, zei ISRO-chef S Somanath.

Chandrayaan-3 is de vervolgpoging van de ISRO nadat de Chandrayaan-2-missie tijdens zijn zachte landing op het maanoppervlak in 2019 voor uitdagingen stond en uiteindelijk werd geacht de kerndoelen van de missie niet te hebben gehaald.

Vorige week werd Chandrayaan-3 met succes gelanceerd op GSLV Mark 3 (LVM 3) heavy-lift draagraket vanuit het Satish Dhawan Space Center in Sriharikota in Andhra Pradesh, volgens de geplande lanceringstijd.

De reis van de aarde naar de maan voor het ruimtevaartuig duurt naar schatting ongeveer een maand en de landing wordt verwacht op 23 augustus. Bij de landing zal het gedurende één maandag werken, wat ongeveer 14 aardse dagen is. Een dag op de maan is gelijk aan 14 dagen op aarde.

Chandrayaan-3, India’s derde verkenningsmissie naar de maan, zal van India het vierde land maken na de VS, China en Rusland dat zijn ruimtevaartuig op het oppervlak van de maan laat landen en de mogelijkheden van het land voor een veilige en zachte landing op het maanoppervlak demonstreert.


Zal de Nothing Phone 2 dienen als de opvolger van de Phone 1, of zullen de twee naast elkaar bestaan? We bespreken de onlangs gelanceerde handset van het bedrijf en meer over de nieuwste aflevering van Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply