Microsoft zou naar verluidt in gesprek zijn om de dealdeadline te verlengen om ervoor te zorgen dat Activision niet wordt uitgelokt door een andere koper

0

Microsoft is naar verluidt in gesprek met Activision over het verlengen van de deadline voor de overname van het bedrijf ter waarde van $69 miljard.

De deadline is momenteel vastgesteld op vandaag, 18 juli, waarbij Microsoft verplicht is om Activision Blizzard een omgekeerde beëindigingsvergoeding van $ 3 miljard te betalen als het niet op tijd sluit.

Door het aflopen van het contract zouden Microsoft of Activision de deal kunnen verlaten. Hoewel dit onwaarschijnlijk is gezien de wens van beide partijen om het contract af te ronden, wil Microsoft het contract verlengen “om ervoor te zorgen dat Activision niet wordt uitgelokt door een andere potentiële koper of van gedachten verandert”, meldde Reuters. Microsoft en Activision moeten nog reageren op de claim.

Gisteren heeft een rechter van het Britse Competition Appeal Tribunal (CAT) het beroep van Microsoft tegen de Competition and Markets Authority (CMA) gepauzeerd, waardoor beide partijen meer tijd hebben om te onderhandelen. Tijdens een hoorzitting verleende de rechter een pauze van twee maanden in de beroepsprocedure, nu Microsoft en de CMA de onderhandelingen hervatten. In april blokkeerde de CMA de door Microsoft voorgestelde overname van Activision Blizzard, daarbij verwijzend naar de monopolisering van cloudgaming als reden om de deal niet door te laten gaan. Microsoft ging vervolgens in beroep tegen de beslissing, met een proef die op 28 juli begint.

“We zijn dankbaar dat het Britse Competition Appeal Tribunal er voorwaardelijk mee heeft ingestemd om de formele beroepsprocedure te onderbreken, behoudens aanvullende informatie”, zei een Microsoft-woordvoerder in een verklaring aan IGN. “Zoals we al eerder hebben gezegd, overwegen we hoe de transactie kan worden gewijzigd om tegemoet te komen aan de zorgen van de CMA. Microsoft en Activision Blizzard zijn met de CMA overeengekomen dat dit in het belang is van het vinden van een snelle weg vooruit.”

De CMA kondigde aan open te staan ​​voor heronderhandeling van een deal met Microsoft nadat de technologiegigant een grote fusiezaak tegen de FTC had gewonnen. Microsoft overweegt naar verluidt een soort afstoting, mogelijk gerelateerd aan zijn cloudgamingactiviteiten, om tegemoet te komen aan de antitrustbezwaren van de CMA. Het VK is momenteel de enige grote jurisdictie die in de weg staat van wat de grootste overname ooit in de gaming-industrie zou zijn.

Vorige week kwamen Microsoft en Sony een deal overeen om Call of Duty de komende 10 jaar op PlayStation-consoles te houden. Het contract bevat geen vergelijkbare toezegging voor de niet-Call of Duty-games van Activision Blizzard.

Wesley is de UK News Editor voor IGN. Vind hem op Twitter op @wyp100. U kunt Wesley bereiken op [email protected] of vertrouwelijk op [email protected].

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply