Microsoft vraagt ​​Londense rechtbank om twee maanden pauze van beroep over Activision-deal

0

Microsoft heeft maandag een tribunaal in Londen gevraagd om zijn beroep tegen het blokkade van Groot-Brittannië op zijn $ 69 miljard (bijna Rs. 5.66.100 crore) overname van Activision Blizzard te onderbreken om de partijen meer tijd te geven om het geschil op te lossen.

De Britse mededingingsregulator, de Competition and Markets Authority (CMA), werd in april de eerste grote toezichthouder die de overname van de maker van Call of Duty blokkeerde, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de impact op de concurrentie in cloudgaming.

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) verzette zich ook tegen de samenwerking, maar leed vorige week een grote nederlaag toen een federale rechtbank het verzoek van de FTC om de deal tijdelijk stop te zetten, afwees.

In Groot-Brittannië heeft het eindrapport van de CMA meestal het laatste woord. Bedrijven kunnen geen rechtsmiddelen aanbieden na de publicatie en hun enige verhaal is bij het Competition Appeal Tribunal (CAT).

Maar vorige week, minder dan een uur nadat een Amerikaanse federale rechtbank oordeelde dat de deal doorgang kon vinden, zei de CMA dat ze opnieuw naar een aangepast voorstel zou kunnen kijken. Later zei het dat een geherstructureerde deal zijn zorgen zou kunnen wegnemen, onder voorbehoud van een nieuw onderzoek.

Alle partijen vroegen om een ​​pauze van twee maanden van de zaak bij de CAT, waarvan de advocaten van de CMA zeiden dat ze “de CMA en de partijen in staat zullen stellen snel en constructief deel te nemen aan de voorstellen van Microsoft”.

De advocaten van Microsoft zeiden in rechtszaken dat de CMA “de kritieke belemmering” is voor het sluiten van de deal en dat het pauzeren van de zaak alle partijen in staat zou stellen om te proberen een oplossing te vinden.

Rechter Marcus Smith zei echter dat hij de advocaten wilde horen over de vraag of er een “juridische basis” was voor de CMA om een ​​gewijzigde deal te overwegen.

De rechter vroeg ook of de aanvankelijke nederlaag van de FTC in de VS door de CMA in overweging was genomen.

© Thomson Reuters 2023


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply