Twitter van Elon Musk vraagt ​​rechtbank om FTC-schikking te beëindigen

0

De verhuizing kwam uren voordat Huisrepublikeinen en FTC-voorzitter Lina Khan donderdag tijdens een hoorzitting met elkaar in botsing kwamen over het onderzoek van haar bureau naar Twitter en wat volgens haar critici een anti-zakelijke agenda is.

De FTC onderzoekt of Twitter onder Musk de privacy van gebruikers beschermt. De voorzitter van de House Judiciary Committee, vertegenwoordiger Jim Jordan (R., Ohio) en andere Republikeinen in het panel zeggen dat de Democraten Musk aanvallen voor acties zoals het herstellen van verboden conservatieve accounts, waaronder die van voormalig president Donald Trump.

Het panel heeft Khan gedagvaard voor documenten met betrekking tot het onderzoek, maar ze heeft ze achtergehouden en zei dat FTC-onderzoeken vertrouwelijk zijn en dat het bureau “de wet zonder angst of gunst zal handhaven”.

De FTC heeft gezegd dat het Twitter-onderzoek zoekt naar mogelijke schendingen van een eerdere overeenkomst tussen de FTC en Twitter, waarin het bedrijf vermeende schendingen van de wetgeving inzake consumentenbescherming schikte door in te stemmen met een gedetailleerde en indringende reeks gegevensbeveiligingscontroles. Republikeinen zeggen dat onthullingen over het onderzoek van de FTC aangeven dat de dienst haar autoriteit overschrijdt.

“Dit was geen intimidatie, het was een shakedown”, zei Jordan.

Jordan wees donderdag op nieuwe onthullingen in de rechtszaak van Twitter, waarin getuigenissen werden geciteerd van een externe auditor die was ingehuurd om de praktijken van Twitter onder het FTC-bevel te beoordelen. Volgens de aanvraag zei een medewerker van Ernst & Young, de auditor, dat hij het gevoel had “alsof de FTC de uitkomst van de opdracht probeerde te beïnvloeden voordat deze was begonnen”.

“Het Hof zou de FTC niet moeten toestaan ​​door te gaan met het inroepen van de rechterlijke macht om een ​​onderzoek te vervolgen dat zo besmet is door vooringenomenheid dat het elke plausibele connectie met een wettig doel heeft verloren”, zei Twitter in de rechtszaak, die het indiende onder zijn bedrijfsnaam, X Corp. ., in US District Court in Noord-Californië.

In de indiening beschuldigde Twitter de FTC ervan het bedrijf lastig te vallen met verzoeken om informatie en zei dat het meer dan 22.000 documenten had geproduceerd.

Twitter vroeg de rechtbank ook om een ​​verklaring van Musk door de FTC op te schorten, omdat Musk geen partij is bij het toestemmingsbevel tussen Twitter en de FTC. De bestelling van Twitter voor 2022 komt na een eerdere FTC-overeenkomst met het bedrijf uit 2011.

Ook in de indiening zei Twitter dat Musk Khan verschillende verzoeken had gedaan voor een vergadering, maar dat Khan zei dat ze pas zou overwegen een vergadering te plannen nadat Twitter volledig aan alle FTC-verzoeken had voldaan.

“Het bereik van de FTC is absurd veel verder gegaan dan het wettelijke mandaat dat door het Congres is verleend”, tweette Musk donderdag. “De bewapening van overheidsinstanties voor censuur en politieke machinaties moet stoppen.”

“Onze focus ligt op het beschermen van de privacy en veiligheid van mensen”, zei Khan tijdens de hoorzitting van donderdag. “Twitter heeft gevoelige gegevens over 150 miljoen Amerikanen, inclusief privéberichten… we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Twitter aan het bevel voldoet.”

Ze zei dat ze niet bekend was met de beschuldigingen in de nieuwe juridische aanvraag van Twitter, ook niet over de accountant van Ernst & Young. “In het algemeen willen we ervoor zorgen dat de beoordelaars en auditors die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de naleving, hun werk doen”, zei ze.

Naast het Twitter-onderzoek probeerden Republikeinen aan te tonen dat Khan een anti-zakelijke agenda nastreeft, gedreven door progressieve sociale doelen die los staan ​​van de wet.

Haar optreden komt slechts twee dagen nadat een rechter zich had uitgesproken tegen de poging van de FTC om de door Microsoft voorgestelde aankoop van videogame-ontwikkelaar Activision Blizzard te stoppen, wat meer koren opleverde voor Republikeinen die beweren dat Khan misleidende zaken nastreeft. De FTC gaat in beroep tegen de uitspraak.

“Ik moet vragen: waarom verlies je zoveel?” zei vertegenwoordiger Kevin Kiley (R., Californië).

Jordan voegde eraan toe dat Khan “probeert een radicale afwijking in te luiden van de normen die de Amerikaanse economie groot hebben gemaakt, naar een systeem waarin zij en haar trawanten ongecontroleerde macht hebben over de zakelijke praktijken in ons land”, zei Jordan donderdag.

Khan en haar democratische verdedigers, evenals enkele kleine bedrijfsgroepen, zeggen dat haar meer strijdlustige benadering van antitrusthandhaving tot successen heeft geleid, bijvoorbeeld door vermeende concurrentiebeperkende deals te blokkeren, zoals de voorgestelde overname van Arm, een toonaangevende chipontwerper door halfgeleidergigant Nvidia.

Zelfs de verliezen van de FTC in de technologiesector helpen het Congres ertoe te bewegen de antitrustwetten aan te scherpen, zeggen ze.

“Mijn zorg ging over onderhandhaving”, vertelde Khan aan het House-panel. “Er zijn de afgelopen decennia gemiste kansen geweest waar maar al te vaak hele sectoren mochten consolideren.”

Ze noemde ook de handhavingsinspanningen van het bureau om het voor consumenten gemakkelijker te maken om online abonnementen op te zeggen en andere zaken.

“Uiteindelijk voorzitter Khan, u zult vandaag worden aangevallen omdat u uw werk doet”, zei vertegenwoordiger Jerrold Nadler (D., NY), de hoogste democraat in het gerechtelijk panel. “Er zijn geloofwaardige zorgen dat gebruikersgegevens mogelijk zijn aangetast wanneer de meerderheid van [Twitter’s] juridisch technisch personeel werd ontslagen. Dit werk heeft niets te maken met de nieuwe eigenaar van het bedrijf en zijn politieke opvattingen.”

Sommige Republikeinen op de hoorzitting prezen Khan, waaronder Rep. Matt Gaetz (R., Fla.), die een recente FTC-privacyhandhavingsactie aanhaalde tegen Amazon’s Ring-beveiligingscamerabedrijf.

Republikeinen zullen donderdag Khan waarschijnlijk ook ondervragen over haar beslissing om deel te nemen aan een recente zaak tegen socialemediagigant Meta Platforms, ondanks de aanbeveling van een FTC-functionaris voor ethiek dat Khan zich terugtrekt op basis van eerdere openbare verklaringen over het bedrijf. De ethiekfunctionaris had destijds Meta-aandelen in bezit, meldde The Wall Street Journal.

Khan zei tijdens de hoorzitting dat haar was verteld dat ethische regels haar in staat stelden om zelf te beslissen of ze aan de zaak mocht deelnemen, deels omdat ze geen financieel belang had in de betrokken bedrijven. “Er was geen schending van de ethiek”, zei Khan.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply