Mexicaans Pemex schat dat platformbrand 700.000 vaten olie heeft gesloten – Beursnieuws

0

MEXICO-STAD (Reuters) – De Mexicaanse oliemaatschappij Pemex schat dat een dodelijke brand op een groot offshore-platform aan de zuidelijke rand van de Golf van Mexico tot nu toe heeft geleid tot het verlies van 700.000 vaten ruwe olieproductie, terwijl één persoon nog steeds wordt vermist. Dat heeft de CEO van het staatsbedrijf, Octavio Romero, zaterdag gezegd.

De brand begon vrijdag vroeg op het Nohoch-A-verbindingsplatform van het Cantarell Field van het bedrijf en verhuisde later naar een compressiecomplex, waarbij twee mensen om het leven kwamen. De brand is inmiddels onder controle, aldus het bedrijf.

“Vandaag zijn 700.000 vaten aan verliezen weerspiegeld (…) omdat we praktisch alle putten in het gebied hebben gesloten”, zei Romero via het Twitter-account van het bedrijf.

Vanaf zaterdagmiddag was de productie van 600.000 vaten hervat, voegde de directeur eraan toe.

Het bedrijf zei dat zoekers nog steeds op zoek waren naar de persoon die verdween na de brand in Cantarell, een emblematisch bezit dat zo’n 170.000 vaten olie per dag produceert.

Gelegen in de baai van Campeche, ongeveer 85 kilometer van Ciudad del Carmen, bestaat Cantarell uit een reeks velden in het zeegebied en was ooit een van ‘s werelds meest productieve.

Pemex heeft de afgelopen jaren een aantal bedrijfsongevallen gehad in deze zeer productieve zone. Het grootste deel van de ruwe olieproductie van Mexico, ongeveer 1,6 miljoen vaten per dag, komt uit de ondiepe wateren van de Golf van Mexico.

(Rapportage door Marion Giraldo; Schrijven door Anna-Catherine Brigida; Bewerking door Kim Coghill)

Leave A Reply