Yellen prijst ‘productieve’ gesprekken na einde bezoek aan Peking – Beursnieuws

0

VERHAAL: Yellen, die zondag uit Peking vertrekt, vertelde op een persconferentie dat de Verenigde Staten en China aanzienlijke meningsverschillen hebben en dat ze “duidelijk en direct” moeten worden gecommuniceerd.

Ze benadrukte ook dat de VS niet streven naar ontkoppeling van China en zei: “Er is een belangrijk onderscheid tussen ontkoppeling aan de ene kant en aan de andere kant het diversifiëren van kritieke toeleveringsketens of het nemen van gerichte nationale veiligheidsacties.”

Het bezoek van Yellen omvatte ook gesprekken met deskundigen op het gebied van klimaatfinanciering, vrouwelijke economen en hoge ambtenaren, waaronder premier Li Qiang. Beide partijen hebben de verwachtingen voor doorbraken tijdens de gesprekken gebagatelliseerd, terwijl ze de mogelijkheid voor face-to-face diplomatie toejuichen.

Leave A Reply