ISRO onderneemt 24-uurs lanceringsrepetitie voor Chandrayaan-3-missie

0

De Indian Space Research Organization (ISRO) heeft dinsdag een 24-uurs “lanceringsrepetitie” voltooid, waarbij de volledige lanceringsvoorbereiding voor de Chandrayaan-3-missie naar de maan werd gesimuleerd. Dit komt vóór de maanmissie die op 14 juli gelanceerd zal worden vanuit het Satish Dhawan Space Centre, Sriharikota.

“Chandrayaan-3-missie: de ‘Launch Rehearsal’ die de volledige lanceringsvoorbereiding en het proces van 24 uur simuleert, is voltooid”, tweette ISRO.

Chandrayaan-3 is een vervolgmissie naar Chandrayaan-2 om end-to-end-mogelijkheden te demonstreren voor veilige landing en zwerven op het maanoppervlak. Het bestaat uit Lander- en Rover-configuraties. Het wordt gelanceerd door LVM3 van SDSC SHAR, Sriharikota. De voortstuwingsmodule zal de configuratie van de lander en de rover dragen tot aan de 100 km lange baan om de maan.

De voortstuwingsmodule heeft een spectropolarimetrie van Habitable Planet Earth (SHAPE) payload om de spectrale en polarimetrische metingen van de aarde vanuit de baan van de maan te bestuderen.

De missiedoelstellingen van Chandrayaan-3

1. Een veilige en zachte landing op het maanoppervlak demonstreren

2. Om te demonstreren dat Rover op de maan zwerft

3. In-situ wetenschappelijke experimenten uitvoeren

De maanmissie is een nieuwe poging van het ruimteagentschap om te laten zien dat het mogelijk is om veilig te landen en rond te zwerven op het oppervlak van de maan. ISRO-chef S Somanath bevestigde dat Chandrayaan-3 is ontworpen met een op fouten gebaseerde aanpak. De ruimtevaartorganisatie heeft gekeken naar alle dingen die mis kunnen gaan tijdens de missie.

“…In een notendop, als je vertelt wat het probleem was in Chandrayaan-2, is het eenvoudig om te zeggen dat het vermogen om met parametervariatie of spreiding om te gaan zeer beperkt was. Dus wat we deze keer hebben gedaan, is het gewoon verder uitbreiden. Kijk wat er mis kan gaan. Dus in plaats van een op succes gebaseerd ontwerp in Chandrayaan-2, doen we een op fouten gebaseerd ontwerp in Chandrayaan-3. Wat er allemaal kan mislukken, en hoe het te beschermen – dit is de aanpak die we hebben gevolgd …”, vertelde hij ANI.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 11 juli 2023, 22:35 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply