Eén dode en zeven vermisten bij aardverschuiving op snelweg in Centraal-China – Beursnieuws

0

BEIJING (Reuters) – Eén persoon is overleden en zeven werden vermist nadat een aardverschuiving een snelwegbouwplaats op een snelweg in centraal China inhaalde, zeiden lokale overheidsfunctionarissen zondag.

Zes mensen zijn levend gevonden en er zijn gewonden gemeld door de aardverschuiving van zaterdag, zeiden functionarissen in de provincie Hubei in een bericht op het WeChat-account van de provincie, eraan toevoegend dat ze probeerden andere rampen in het gebied te voorkomen terwijl de operaties werden voortgezet.

Het Chinese ministerie van noodbeheer activeerde een noodhulp van niveau vier en stuurde een werkgroep naar de locatie om de afhandeling van noodsituaties te begeleiden, volgens een WeChat-bericht.

De minister van Noodbeheer drong er bij de autoriteiten op aan om uit te zoeken wat de aardverschuiving veroorzaakte.

Hevige regenval in delen van China gedurende meerdere weken heeft geleid tot een aantal dodelijke aardverschuivingen. Vorige maand kwamen in de provincie Sichuan 19 mensen om het leven bij een aardverschuiving in een mijn, en vier stierven toen hevige regenval in korte tijd aardverschuivingen veroorzaakte.

De Chinese regering heeft adviezen uitgebracht over regen en andere natuurrampen voor lokale overheden om alert te blijven en snel te reageren.

(Rapportage door Bernard Orr en Qiaoyi Li; redactie door William Mallard)

Leave A Reply