Vedanta neemt Foxconn Chip Joint Venture over van Twin Star Technologies

0

De door Anil Agarwal geleide Vedanta Group verwerft een belang van 100 procent in halfgeleider- en display-units van zusterconcern Twin Star Technologies, zei het conglomeraat vrijdag. Twin Star Technologies is een volledige dochteronderneming van Volcan Investments Limited, de uiteindelijke houdstermaatschappij van Vedanta Limited.

Door de nieuwe structuur wordt Vedanta India’s eerste bedrijf in Integrated Semiconductor en Display Fab Business.

“De Raad van Bestuur heeft tijdens hun vergadering van vandaag, 7 juli 2023, de overname van 100 procent van Vedanta Foxconn Semiconductors Private Limited (VFSPL) en Vedanta Displays Limited (VDL), volledige dochterondernemingen van Twin Star Technologies, overwogen en goedgekeurd. Limited (TSTL) via aandelenoverdracht tegen nominale waarde’, zei Vedanta in een regulatoire aanvraag.

De transactie zal naar verwachting in het lopende kwartaal worden afgerond.

Met deze herstructurering kondigde Vedanta Limited de toevoeging aan van ondernemingen voor de productie van halfgeleiders en beeldschermglas aan haar gediversifieerde portfolio.

“Vedanta zet zich in om India zelfvoorzienend te maken op het gebied van elektronica. Dit is het begin van de oprichting van een Silicon Valley in India, een geavanceerd elektronica-ecosysteem van wereldklasse. Het is mijn droom dat elke Indiase jeugd een betaalbare smartphone, laptop en een elektrisch voertuig’, zei Vedanta-voorzitter Anil Agarwal in een verklaring.

Vedanta zei dat de productie van halfgeleiders en displayglas een grote groeimogelijkheid biedt voor India.

Het zei dat de halfgeleidermarkt in 2022 $ 24 miljard (bijna Rs. 1.98.270 crore) bedroeg en tegen 2026 naar schatting $ 80 miljard (bijna Rs. 6.60.900 crore) zal bereiken.

De markt voor beeldschermen wordt geschat op een waarde van $ 7 miljard (bijna Rs. 57.800 crore) en zal naar verwachting groeien tot $ 15 miljard (bijna Rs. 1.23.900 crore) in 2025. Momenteel importeert India 100 procent van deze vereisten, de verklaring gezegd.

“Wij geloven dat halfgeleiders en beeldschermen de kern vormen van elk elektronica-ecosysteem. Dit zal ook leiden tot de creatie van meerdere nevenindustrieën en kansen in zowel stroomafwaarts als stroomopwaarts, waardoor banen worden gecreëerd en een BBP-multiplicator zal zijn,” Vedanta’s halfgeleider- en display-activiteiten wereldwijde MD Akarsh Hebbar zei.

Het bedrijf zei dat made-in-India halfgeleiders en displayglas betaalbare elektronica – smartphones, laptops, televisies en elektrische voertuigen – voor alle Indiërs mogelijk zullen maken.

Het bedrijf had eerder aangekondigd dat de fabriek zal worden opgezet met een investering van ongeveer Rs. 1.5 lakh crore en begin met het maken van inkomsten tegen 2027.

“Ik geloof dat India de volgende halfgeleiderhub voor de wereld kan worden. Het heeft alle ingrediënten voor succes”, zei Vedanta’s Semiconductor Business CEO David Reed.

Vedanta is aanwezig in de lcd-glassubstraathandel via haar dochteronderneming Avanstrate.

“Dit is de tijd van India om pas het vijfde land ter wereld te worden dat displayglas produceert. De impact op consumenten wat betreft de betaalbaarheid van apparaten zal enorm zijn”, zei YJ Chen, CEO van Display Business.


Van de Nothing Phone 2 tot de Motorola Razr 40 Ultra, verschillende nieuwe smartphones zullen naar verwachting in juli hun debuut maken. We bespreken de meest opwindende smartphones die deze maand verschijnen en meer in de nieuwste aflevering van Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply