De maan van het derde kwartier van juli is vanavond te zien. Hier kun je getuige zijn van het spektakel

0

De hemelwaarnemers zullen wat slaap moeten opofferen en ‘s avonds laat opblijven om de halfverlichte maan in zijn laatste kwartier te vangen. Het zal kort na middernacht opkomen en rond 13:00 ET naar het westen gaan, Space. com zaterdag gemeld.

In dit specifieke stadium, bekend als de driekwartfase, omdat het driekwart van de 29,5-daagse maancyclus van de maan plaatsvindt, zal de maan verlichting vertonen aan de westkant, gericht naar de zon, aldus het rapport.

Het derde kwartier markeert het halverwege tussen de volle maan en de nieuwe maan. Het treedt op wanneer de maan driekwart van zijn baan rond de aarde heeft afgelegd. Vanaf de aarde komt de maan van het derde kwartier op rond middernacht en gaat rond het middaguur onder, waardoor hij zichtbaar is aan de ochtendhemel.

Hoe staat de maan in het derde kwartier?

De maan in het derde kwartier loopt voor op de aarde tijdens zijn jaarlijkse reis rond de zon. De aarde loopt ongeveer 3,5 uur achter op de maan.

Na de maan in het derde kwartier zal de verlichting van de maan afnemen in de aanloop naar de nieuwe maan op 17 juli. Gedurende deze tijd zal de lucht donkerder zijn, wat een geweldige kans biedt om deep-sky-objecten te observeren, zoals de onlangs ontdekte komeet C/2023 E1 (ATLAS).

Dus, wat is de beste tijd om de maan in het derde kwartier te bekijken?

De ruimtewetenschappers onthullen dat de beste tijd om de maan in het derde kwartier te bekijken rond 05:00 uur tot 07:00 uur ET is, wanneer de maan hoog aan de hemel staat. Hoewel u overdag verschillende aspecten van het maanoppervlak kunt zien, moet u ervoor zorgen dat u geen optische apparaten op de zon richt terwijl u overdag naar de maan kijkt, omdat dit uw gezichtsvermogen kan schaden.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 08 juli 2023, 20:37 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply