Chandrayaan-3 Lunar Mission: ISRO-chef nodigt burgers uit om de live lancering op 14 juli te bekijken

0

De Indian Space Research Organization (ISRO) heeft vrijdag burgers uitgenodigd om getuige te zijn van de lancering van Chandrayaan-3 vanuit de Launch View Gallery op SDSC-SHAR, Sriharikota, door zich te registreren op lvg.shar.gov.in/VSCREGISTRATIO.

“De elektrische tests van het voertuig zijn voltooid. Burgers worden uitgenodigd om getuige te zijn van de lancering vanuit de Launch View Gallery op SDSC-SHAR, Sriharikota, door zich te registreren op https://lvg.shar.gov.in/VSCREGISTRATIO”, tweette ISRO.

Eerder kondigde de directeur van de Indian Space and Research Organization (ISRO), S Somanath, aan dat Chandrayaan-3, India’s geplande derde maanverkenningsmissie, op 14 juli om 14.35 uur zal worden gelanceerd vanuit het Satish Dhawan Space Center in Sriharikota, Andhra. Pradesh.

Over de lancering van Chandrayaan-3 zei Somanath: “Op 14 juli om 14:35 uur IST zal Chandrayaan-3 opstijgen, en als alles goed gaat, zal het op 23 augustus (op de maan) landen. De datum is bepaald gebaseerd op wanneer de zonsopgang op de maan is; het zal afhangen van de berekeningen, maar als het vertraging oploopt, dan zullen we de landing voor de volgende maand in september moeten houden.”

De lancering van de Chandrayaan-3-missie is gepland om 14.35 uur op 14 juli vanuit het Satish Dhawan Space Center in Sriharikota, Andhra Pradesh.

Chandrayaan-3 is een vervolgmissie naar Chandrayaan-2 om end-to-end-capaciteiten te demonstreren voor veilige landing en zwerven op het maanoppervlak.

De lander van Chandrayaan-3 zal naar verwachting op 23 of 24 augustus een zachte landing maken op het maanoppervlak.

Hij zei ook dat het belangrijkste doel van ISRO was om een ​​veilige en zachte landing van Chandrayaan-3 mogelijk te maken.

“Ons hoofddoel is een veilige en zachte landing; alle apparatuur komt in orde als het veilig gaat en er een zachte landing is. We zijn goed met het landingssysteem. Rover komt naar buiten na de landing, de rover heeft 6 wielen en we verwachten dat de rover 14 dagen op de maan zal werken … Met de ondersteuning van meerdere camera’s op de rover zullen we beelden ontvangen. We hebben een zonnepaneel op de rover. We hebben het al getest en we hebben goede resultaten met de batterij,” voegde Somanath eraan toe.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply