Capcom overweegt nieuwe Mega Man-games, het heeft alleen wat ideeën nodig

0

Mega Man heeft een lange en legendarische geschiedenis van videogames. Zelfs Capcom denkt van wel.

Tijdens een recente aandeelhoudersvergadering noemde de uitgever de serie “een van Capcom’s historische franchises” en merkte op dat het “geliefd is bij fans”. Sinds het vertrek van serieontwerper Keiji Inafune zijn de optredens van Mega Man echter maar weinig geweest, met de Blue Bomber voor het laatst in een hoofdgame in 2018 en Mega Man X’s laatste grote console-uitje in 2005.

Maar houd moed, Mega Man-fans. Capcom zegt nog steeds na te denken over de toekomst van de serie, en dat geldt ook voor oudere favorieten als Sengoku Basara en Onimusha.

“We overwegen hoe we de productie van nieuwe inzendingen in de serie kunnen aanpakken, waarvoor tal van factoren nodig zijn, waaronder de ontwikkeling van een solide concept, ideeën en gameplay, enz.”, Zegt Capcom.

De opmerkingen van Capcom volgen op de release van Mega Man Battle Network Legacy Collection, waarvan sinds de release in april de 1 miljoen verkochte exemplaren zijn overtroffen. Capcom toonde ook Mega Man X Dive Offline tijdens de recente Capcom Showcase, die gepland staat voor release op Steam, iOS en Android.

De legendarische geschiedenis van Mega Man gaat terug tot de dagen van de NES, waar het hielp om Capcom te vestigen als een belangrijke speler op het platform. In de jaren die volgden, bracht Capcom nog veel meer inzendingen in de serie uit plus een groot aantal spin-offs, waardoor sommigen klaagden dat er te veel Mega Man-spellen.

Inafune verliet Capcom in 2010, wat leidde tot de annulering van meerdere projecten, waaronder het langverwachte Mega Man Legends 3. Sindsdien is Mega Man voornamelijk te zien in retrocollecties en mobiele titels, met als grootste uitzondering de redelijk goed ontvangen Mega Man 11. Wat Inafune betreft, zijn poging om de magie van Mega Man na te bootsen met Mighty No. 9 was een beroemde mislukking.

In de tussentijd maakt Capcom zich op om Exoprimal uit te brengen, zijn nieuwe multiplayer-game waarin mensen in exopakken het opnemen tegen dinosaurussen. De uitgerekende datum is 14 juli.

Kat Bailey is IGN’s News Director en co-host van Nintendo Voice Chat. Heb je een tip? Stuur haar een DM op @the_katbot.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply