Pentagon lekt verdachte Teixeira woensdag voor de rechter – Beursnieuws

0

(Reuters) – De US Air National Guardsman die beschuldigd wordt van het online lekken van topgeheime militaire inlichtingengegevens zal woensdag voor een federale rechtbank in Massachusetts verschijnen voor zijn aanklacht wegens enkele van de ernstigste beschuldigingen van inbreuk op de beveiliging, zo bleek vrijdag uit een bericht van de rechtbank.

Jack Douglas Teixeira, 21, uit North Dighton, Massachusetts, is aangeklaagd voor zes gevallen van het opzettelijk bewaren en doorgeven van geheime informatie met betrekking tot de nationale defensie, zei het ministerie van Justitie donderdag.

Elke aanklacht wegens ongeoorloofd bewaren en doorgeven van informatie over de nationale defensie voorziet in een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, maximaal drie jaar gecontroleerde vrijlating en een boete van maximaal $250.000.

Teixeira wordt beschuldigd van het plegen van een van de ernstigste inbreuken op de Amerikaanse beveiliging sinds er in 2010 meer dan 700.000 documenten, video’s en diplomatieke telegrammen op de WikiLeaks-website verschenen.

Zijn persoonlijke voorgeleiding is gepland voor 21 juni om 15:45 uur (1945 GMT) in een rechtszaal in Worcester, Massachusetts, voor de federale Magistraat Rechter David Hennessy, volgens de kennisgeving van de US District Court.

(Rapportage door Ismail Shakil in Ottawa; bewerking door Jonathan Oatis)

Leave A Reply