Valve ontmoedigt het gebruik van AI niet, maar weigert games die gebruik maken van auteursrechtelijk inbreukmakende AI-activa: rapport

0

Valve ontmoedigt het gebruik van door AI gegenereerde middelen bij de ontwikkeling van games niet, maar zal actie ondernemen tegen titels die de auteursrechtwetten schenden. Vorige maand beweerde Reddit-gebruiker ‘u/potterharry97’ op de r/aigamedev-subreddit dat Valve niet bereid was zijn geheime game te publiceren, die naar verluidt activa bevatte die met behulp van AI waren gegenereerd. De ontwikkelaar zinspeelde erop dat hij die activa met de hand verder had verbeterd, maar werd opnieuw afgewezen vanwege auteursrechtkwesties en kreeg een terugbetaling aangeboden voor gekochte app-tegoeden. Nu de game-industrie worstelt met het gebruik van AI-tools in hun werk, heeft de beroemde uitgever met gesloten lippen, die eigenaar is van de pc-gaming-winkel Steam, nu verduidelijkt dat het gewoon zijn beleid evolueert.

“We weten het [AI] is een constant evoluerende technologie en ons doel is niet om het gebruik ervan op Steam te ontmoedigen; in plaats daarvan werken we eraan hoe we het kunnen integreren in ons reeds bestaande beoordelingsbeleid, ‘zei Valve in een voorbereide verklaring aan Polygon. “Kortom gezegd, ons beoordelingsproces is een weerspiegeling van de huidige auteursrechtwetgeving en het huidige beleid, geen toegevoegde laag van onze mening. Naarmate deze wetten en beleidslijnen in de loop van de tijd evolueren, zal ons proces dat ook doen.” Het gebruik van door AI gegenereerde kunst heeft de afgelopen tijd geleid tot meerdere debatten over plagiaat, waarbij de software simpelweg bestaande kunstitems uit hoeken van internet hergebruikt en ze samenvoegt in een gewenste stijl. Valve probeert dat te voorkomen door innovatie aan te moedigen, zolang de ontwikkelaars het werk gebruiken met ‘passende commerciële licenties’. Kortom, als Valve detecteert dat u niet de rechten op een bepaald item bezit, wordt het niet geaccepteerd voor distributie op Steam.

Valve is een beetje onduidelijk over hoe het zou bepalen of een game geen copyrightlicenties voor een item heeft, maar zal in dergelijke gevallen alle app-inzendingscredits terugbetalen, terwijl het bedrijf zijn beleid blijft verfijnen. Dit laat ook zien hoe moeilijk het voor uitgevers van videogames in het algemeen zal zijn om kunst te peilen die is gemaakt met behulp van AI-tools, waardoor de verantwoordelijkheid wordt verschoven naar ontwikkelaars om eigendom van datasets te zoeken bij de bedrijven die de AI-activa genereren. Aangezien de meeste AI-tools echter niet kunnen claimen wettelijke rechten te hebben op het werk van onbetaalde kunstenaars, werkt de verklaring van Valve in wezen als een discreet verbod op al dergelijk materiaal. Geen enkele uitgever zou willen rotzooien met de juridische gevolgen die ermee gepaard gaan.

Het gebruik van AI in media brengt ook het risico met zich mee dat er minder banen voor kunstenaars ontstaan. Marvel’s Secret Invasion, dat eind vorige maand in première ging, bevatte een vreemd van vorm veranderende intro, waarin de kunst leek op iets dat uit een AI-toolset zou komen. Method Studios, de mensen achter de opening, bekende het later in een verklaring aan The Hollywood Reporter, en verduidelijkte dat er geen artiestenbanen werden vervangen door die tools op te nemen. De studio beweerde dat de hele productie ‘traditioneel werk van de kunstafdeling, animators, compositors en andere artiesten’ betrof, en benadrukte dat AI alleen werd gebruikt om de attributen van de personages en de vreemde bewegingen te creëren.

Ander nieuws: Steam organiseert momenteel zijn jaarlijkse zomeruitverkoop, met kortingen tot wel 85 procent op geselecteerde titels. Sommige van deze spellen worden echter tegen betere prijzen aangeboden in de winkel van GreenManGaming (GMG), dus we raden u aan prijzen te vergelijken voordat u iets koopt. Indiase debetkaarthouders zullen internationale transacties op hun kaart moeten inschakelen voordat ze iets op GMG kunnen krijgen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply