Samsung Display klaagt Chinese rivaal aan wegens vermeende patentschending op iPhones

0

Het Zuid-Koreaanse Samsung Display heeft een rechtszaak aangespannen tegen BOE Technology en beschuldigt de Chinese rivaal van inbreuk op vijf van zijn patenten voor beeldschermen die worden gebruikt in mobiele apparaten, waaronder de iPhone 12 van Apple.

Samsung Display, een onderdeel van Samsung Electronics, heeft een federale jury in Texas gevraagd om schadevergoeding toe te kennen voor de inbreuk op patenten met betrekking tot OLED-schermen (organic light emitting diode) geleverd door BOE. Ook vraagt ​​Samsung een gerechtelijk bevel om de import en verkoop van de getroffen beeldschermen stop te zetten.

De zaak werd woensdag ingediend bij de Amerikaanse rechtbank in Oost-Texas, die bekend staat om snellere hoorzittingen en beslissingen over zaken.

Apple gebruikt OLED-schermen op sommige van zijn Apple Watch- en iPhone-modellen, waaronder de nieuwste iPhone 14. Apple zegt dat OLED een hoge resolutie levert en een dunner scherm mogelijk maakt dan een traditioneel scherm.

Volgens marktonderzoeker Omdia wordt de markt voor OLED-schermen gedomineerd door Samsung Display, waarbij BOE het gat verkleint en vorig jaar het Zuid-Koreaanse LG Display inhaalde als nummer 2.

“Samsung Display heeft onherstelbare schade geleden en zal blijven lijden als gevolg van de inbreuk van Gedaagden op het ‘599-octrooi’ waarvoor geen adequate rechtsmiddelen bestaan, tenzij de inbreuk van Gedaagden wordt bevolen door deze rechtbank”, aldus de rechtszaak. zegt, verwijzend naar het 599-patent, dat de beeldkwaliteit van een apparaat verbetert.

In december diende Samsung Display een klacht in bij de Amerikaanse International Trade Commission, wegens vermeende inbreuk op patenten door tal van bedrijven die OLED-schermen verkopen als vervangende beeldschermen voor mobiele apparaten, wat leidde tot een onderzoek door het bureau.

Samsung en Apple reageerden niet direct op verzoeken om commentaar.

Choi Kwon-young, directeur van Samsung Display, zei in januari vorig jaar dat het bedrijf actief op zoek was naar manieren om compensatie te ontvangen voor zijn intellectuele eigendom, in antwoord op een vraag van analisten over de toenemende concurrentie op de markt voor mobiele OLED-schermen.

Zuid-Korea is een productiekrachtpatser voor items variërend van chips en displays tot auto’s, maar Zuid-Koreaanse bedrijven worden geconfronteerd met een groeiende dreiging van rivalen in China.

Vorige maand werd een voormalig directeur van Samsung Electronics aangeklaagd op verdenking van het stelen van bedrijfstechnologie voor een copycat-chipfabriek in China en het in gevaar brengen van de nationale economische veiligheid, zeiden openbare aanklagers.

© Thomson Reuters 2023


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply