Chandrayaan-3 Launch Window ingesteld tussen 13 juli en 19 juli: ISRO-voorzitter

0

De voorzitter van de Indian Space Research Organization (ISRO), S Somnath, zei maandag dat de lanceringsdag voor Chandrayaan-3 voor een zachte landing op de maan 13 juli is.

“We zullen een zachte landing op de maan kunnen maken. De lanceringsdag is 13 juli, het kan tot 19 juli duren”, zei ISRO-voorzitter S Somnath over de lancering van Chandrayaan-3 terwijl hij met ANI sprak.

Hij zei dat de lanceringsdatum 13 juli zou zijn. Het kan echter oplopen tot 19 juli.

Eerder op 28 juni onthulde de voorzitter van de Indiase ruimteonderzoeksorganisatie S Somanath dat het testen van Chandrayaan-3 is voltooid en dat de kans voor de lancering tussen 12 en 19 juli is gepland.

“Momenteel is het Chandrayaan-3-ruimtevaartuig volledig geïntegreerd. We hebben de tests voltooid en ook gekoppeld aan het raketcompartiment … Momenteel is de kans voor lancering tussen 12 en 19 juli en we zullen de vroegst mogelijke datum nemen, misschien de 12e, misschien de 13e of misschien de 14e. We zullen de exacte datum bekendmaken nadat alle tests zijn voltooid, “vertelde Somanath aan ANI.

Eerder in juni deelde hij ook een update over de Aditya-L1-missie, de eerste missie van India om de zon te bestuderen, en zei dat ISRO streeft naar eind augustus als doel voor de lancering.

De ISRO-chef deelde ook zijn mening over de akkoorden van Artemis en gelooft dat het een kans is voor Indiase industrieën die in de ruimtevaartsector werken om samen te werken met Amerikaanse bedrijven.

“We beschouwen Artemis Accord als een politieke verbintenis met de VS. Het is een intentieverklaring dat wanneer de VS samenwerking in de ruimtevaartsector voorstellen, met name de verkenning van buitenplaneten in een zeer hartelijke sfeer tussen verschillende naties, we ben het daarmee eens. Het heeft dus een grote verklaring. We zouden graag met de VS willen samenwerken, vooral op het gebied van geavanceerde technologieën en de ruimtevaart is daar een van. Het zal kansen bieden voor Indiase industrieën die in de ruimtevaartsector werken om werken met de Amerikaanse bedrijven die ook in de ruimtevaartsector werken”, zei hij.

“Dus de vooruitgang van elektronica, nieuwe processors, het centrum vindt plaats in de VS en deze toegang tot deze nieuwe technologie voor het Indiase bedrijf is zo belangrijk voor hen om te innoveren en waarde te creëren, wat een kans biedt om ze in de VS op de markt te brengen. markt. Dit is precies het doel van de VS. Dus we willen ervoor zorgen dat de Indiase bedrijven bijdragen aan het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Het is nu niet geweldig. Dus hoe eerder de VS het als een kans zien, want Indiase bedrijven hebben de technologische kracht van vandaag, ze zijn kosteneffectief en ze hebben een kortere ontwikkelingscyclustijd waar ze op willen rekenen. Het is dus de bedoeling dat het gezamenlijk wordt ontwikkeld. Deze hele ondertekening van het akkoord is in het voordeel van zowel de VS als de voordeel van India,” voegde hij eraan toe.


Van de Nothing Phone 2 tot de Motorola Razr 40 Ultra, verschillende nieuwe smartphones zullen naar verwachting in juli hun debuut maken. We bespreken de meest opwindende smartphones die deze maand verschijnen en meer in de nieuwste aflevering van Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply