Apple dringt er bij de Amerikaanse rechtbank op aan om het antitrustbevel in de App Store ongedaan te maken in de Epic Games-zaak

0

Apple zei maandag dat het het Amerikaanse Hooggerechtshof zal vragen om zijn uitdaging aan te horen tegen een rechterlijk bevel in een antitrustzaak die is aangespannen door Fortnite-maker Epic Games die de iPhone-maker zou kunnen dwingen de betalingspraktijken in zijn App Store te wijzigen.

Apple zei in een rechtszaak dat het de rechters zal vragen om in beroep te gaan tegen een uitspraak van vrijdag door het in San Francisco gevestigde 9th US Circuit Court of Appeals dat het grootste deel van het bevel van de Amerikaanse districtsrechter Yvonne Gonzalez uit 2021 handhaafde Rogers.

Volgens het vonnis van de rechter kan Apple ontwikkelaars niet verbieden links en knoppen aan te bieden voor betalingsopties in hun apps die consumenten buiten de App Store brengen – een stap die de aan Apple betaalde verkoopcommissies zou kunnen verlagen.

Epic klaagde Apple in 2020 aan en betwistte de vergoeding die Apple oplegt aan in-app-betalingen. Epic zocht een gerechtelijk bevel om de praktijk van Apple te stoppen, geen geldelijke schadevergoeding. Rogers sprak zich uit tegen de meeste claims van Epic, maar vaardigde wel het bevel uit dat Apple betwist.

In beroep bij het 9th Circuit betwistte Epic belangrijke delen van de uitspraak van de rechter die in het voordeel van Apple waren, terwijl Apple het bevel met betrekking tot de App Store betwistte. Het 9th Circuit in april bevestigde het grootste deel van de actie van de rechter. Op vrijdag verwierp het 9th Circuit petities van Apple en Epic en drong er bij de rechtbank op aan haar beslissing van april te herzien.

Epic Games kan ook het Hooggerechtshof vragen om in hoger beroep te gaan.

Epic had in zijn beroep bij het 9th Circuit geprobeerd zijn antitrustclaims tegen Apple over zijn restrictieve app-distributie en betalingsdiensten nieuw leven in te blazen.

De advocaten van Apple zeiden in de indiening van maandag dat het 9th Circuit te ver was gegaan met het uitvaardigen van een landelijk bevel tegen Apple, omdat het beweerde dat het een oneerlijke concurrentiewet van de staat Californië had geschonden.

Apple zei in zijn petitie bij het Hooggerechtshof dat het “verreikende en belangrijke” vragen zal opwerpen over de bevoegdheid van rechters om brede bevelen uit te vaardigen.

© Thomson Reuters 2023


Apple onthulde zijn eerste mixed reality-headset, de Apple Vision Pro, tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, samen met nieuwe Mac-modellen en aankomende software-updates. We bespreken alle belangrijke aankondigingen van het bedrijf op WWDC 2023 op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply