The Last of Us Part II, Horizon Forbidden West kostte elk meer dan $ 200 miljoen om te maken, blijkt uit gerechtelijke documenten

0

De ontwikkeling van The Last of Us Part II en Horizon Forbidden West kostte elk meer dan $ 200 miljoen (ongeveer Rs. 1.640 crore). Een reeks gerechtelijke documenten van Sony, die ontoereikende en vervaagde redactie bevatten, onthulde het personeelsbestand en het budget voor beide games, terwijl het moederbedrijf van PlayStation de overname van Activision Blizzard door Microsoft probeert te blokkeren. De documentatie toonde aan dat het sterk polariserende The Last of Us Part II ongeveer 200 fulltime werknemers aan het werk had en was begroot op $ 220 miljoen (ongeveer Rs. 1.805 crore). De ontwikkeling ervan duurde meer dan 70 maanden, beginnend in 2014 en eindigend in 2020, het lanceringsjaar. Ondertussen kostte een andere first-party PlayStation-release, Horizon Forbidden West, $ 212 miljoen (ongeveer Rs. 1.739 crore) om te maken, met een personeelsbestand van meer dan 300 ontwikkelaars. Om nog maar te zwijgen, het ontving eerder dit jaar een DLC genaamd Burning Shores, wat meer had gekost.

Sony heeft deze documenten ingediend tijdens het lopende proces waarbij Microsoft en de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) betrokken waren, en pleitte voor het belang van AAA-gaming, terwijl ze de aanwezigheid van Call of Duty op zijn consoles nastreven – zelfs in de next-gen in 2028. PlayStation beweert dat als het geen toegang heeft tot games van hoge kwaliteit, en als ze alleen beschikbaar zijn op Xbox, het ervoor zou zorgen dat zijn spelersbestand / consumenten overstappen naar Team Green. De ontwikkeling van videogames is grotendeels in het geheim gehuld om lekken vóór de lancering te voorkomen en te profiteren van hypes, maar deze documenten bieden een zeldzaam inzicht in AAA-ontwikkeling. De tijd- en geldinvestering kan vaak ontmoedigend zijn als het spel moeite heeft om te presteren zoals verwacht. De verwachtingen zijn erg hooggespannen en het wordt alleen maar complexer naarmate we afstand nemen van standaard technische functies zoals ray tracing. In het geval van Sony lijken beide first-party PlayStation-titels echter hun vruchten afgeworpen te hebben, met bevestigde Horizon Forbidden West dat begin mei 8,4 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Blijkt dat de documenten vanwege slechte redactie van de bewijslijst zijn gehaald, hoewel het onduidelijk is of de cijfers ook rekening houden met de marketingkosten. Om nog maar te zwijgen, gamestudio’s staan ​​er vaak om bekend dat ze een deel van hun werk uitbesteden aan andere ontwikkelaars, waardoor het budget wat groter zou worden. Dergelijke hoge kosten zorgen ervoor dat gamebedrijven minder risico’s nemen en grotendeels vertrouwen op uitbreiding van bestaande IP, zij het via sequels, remakes of aanpassingen aan andere vormen van media. “Zeer succesvolle AAA-games creëren ook een diepe en voortdurende betrokkenheid bij spelers”, luidt het document van Sony. “Veel spelers zullen honderden uren per jaar investeren in het spelen van hun favoriete AAA-spellen.” Een IGN-rapport voegt eraan toe dat Sony Call of Duty ziet als een “cruciaal onderdeel van het concurrentievermogen van PlayStation”, aangezien de titel door tientallen miljoenen gebruikers wordt gespeeld. Robuuste multiplayer is ook een belangrijk onderdeel van de franchise.

Microsoft-CEO Satya Nadella verscheen ook in de getuigenbank en beweerde dat als het aan hem lag, hij de console-exclusives helemaal zou afschaffen. De ‘dominante speler’, zoals hij naar Sony PlayStation verwijst, heeft echter een marktconcurrentie gedefinieerd met behulp van exclusieve producten – zoals God van de oorlog, Spider Man, en The Last of Us — waardoor hij de status niet kan wijzigen. “Ik ben opgegroeid in een bedrijf dat altijd geloofde dat software op zoveel mogelijk platforms moest draaien”, zei Nadella, die het er niet mee eens was dat Xbox exclusieve toegang zou krijgen tot Call of Duty. “Het heeft geen economische zin en geen strategische zin.” Xbox stemde er eerder mee in om CoD in licentie te geven aan zijn rivalen, via een contract van 10 jaar, waarop Sony weigerde te reageren.

Zowel The Last of Us Part 2 als Horizon Forbidden West zijn momenteel beschikbaar om te spelen op PS4 en PS5.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply