Tesla verliest bod om Louisiana’s verbod op directe autoverkoop ongedaan te maken

0

16 juni (Reuters) – Een federale rechtbank in Louisiana heeft vrijdag de klacht van Tesla Inc afgewezen tegen een staatsbeperking op directe autoverkoop, volgens een uitspraak.

Vorig jaar spande Tesla een rechtszaak aan om de weigering van Louisiana aan te vechten om het bedrijf auto’s rechtstreeks aan consumenten te laten verkopen, waarbij het de stap van de Amerikaanse staat protectionistisch en concurrentiebeperkend noemde.

De zaak maakt deel uit van Tesla’s strategie om de directe verkoopverboden in sommige staten tegen de fabrikant van elektrische auto’s ongedaan te maken, die traditionele autodealers omzeilde om voertuigen online of in zijn eigen winkels aan consumenten te verkopen. “Het verbod op directe verkoop is in gelijke mate van toepassing op alle fabrikanten, en Tesla heeft geen feiten aangevoerd met betrekking tot anti-Tesla-animus van de kant van de Louisiana Legislature”, aldus de uitspraak. (Rapportage door Mike Scarcella en Hyunjoo Jin; redactie door Leslie Adler en Jonathan Oatis)

Leave A Reply