Donutvormige rots op Mars heeft ruimtefans ervan overtuigd dat er leven is op de Rode Planeet | Wetenschap | Nieuws

0

Een NASA-rover op het oppervlak van Mars heeft een ‘donutvormige rots’ gespot die brutale ruimtefans heeft doen denken dat er leven moet zijn op de Rode Planeet.

Planetaire wetenschappers geloven dat de door Perseverance bespioneerde rots de overblijfselen kunnen zijn van een grote meteoriet die eeuwen geleden op Mars is ingeslagen, bericht The Daily Express US.

De rover is momenteel op zoek naar tekenen van “oud microbieel leven”, zodat we kunnen begrijpen of onze naaste buurman ooit bewoonbaar was, en we zullen de “donut” nader bekijken.

Het is uitgerust met een speciale boor om rots- en grondmonsters van het oppervlak te nemen, die in afgesloten buizen worden opgeslagen en door een latere missie naar de planeet worden opgehaald. De buizen worden vervolgens teruggestuurd naar de aarde voor forensisch onderzoek in NASA-laboratoria.

LEES MEER: NASA sluit vier vrijwilligers een jaar lang op in Mars-simulatie

Het SETI Institute postte op Twitter: “NASA Persevere nam op 23 juni 2023 een foto met de SuperCam Remote Micro-Imager van een donutvormige rots in de verte, die naast kleinere stukken een grote meteoriet zou kunnen zijn.”

Maar fans van de online ruimte waren er snel bij om hun eigen theorieën over de oorsprong en het doel van de mysterieuze donutrots te delen.

In reactie op de tweet zei een commentator dat de donutrots eruitzag als een “buitenaards toilet”, terwijl een ander toevoegde: “Dit wijst op stromend water.”

Een derde Twitter-gebruiker zei simpelweg: “Zeg het maar!!! Er is leven op Mars.”

In een gesprek met CNN zei assistent-onderzoeker Jim Rice van de School of Earth and Space Exploration van de Arizona State University dat hij niet met “100% zekerheid kon zeggen dat het geen meteoriet is”, maar voegde eraan toe dat de hypothese “hoogst onwaarschijnlijk” was.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply