Potentiële uitkomsten van juridische biedingen van de FTC om de Microsoft-Activision-deal te blokkeren

0

16 juni (Reuters) – Microsoft, dat gamesgigant Activision wil kopen, wordt de komende weken geconfronteerd met twee juridische gevechten met Amerikaanse antitrusthandhavers die vastbesloten zijn de transactie van $ 69 miljard te stoppen.

Microsoft heeft aangedrongen op een beslissing eerder vroeger dan later, en merkte op dat de koopovereenkomst een einddatum heeft van 18 juli, hoewel dergelijke data kunnen worden verlengd en dat vaak ook zijn. Toen AT&T DirecTV in 2015 kocht, verlengden de bedrijven de beëindigingsdatum twee keer.

Het eerste gevecht vindt plaats in de federale rechtbank in Californië, beginnend op 22 juni en loopt tot 29 juni. Het tweede, als het doorgaat, is voor een bestuursrechter van de Federal Trade Commission en begint op 2 augustus.

Hier zijn vier mogelijke uitkomsten van de hoorzitting in Californië:

* Rechter Jacqueline Scott Corley kan het voorlopig bevel uitspreken en de bedrijven beëindigen. In het verleden hebben de meeste bedrijven die op dit moment verliezen de voorgestelde deal geschrapt.

* De rechter mag de voorlopige voorziening toewijzen, de bedrijven verlengen de dealdeadline tot na 18 juli en ze stappen in augustus naar een bestuursrechter van de FTC.

* Corley kan weigeren het voorlopige bevel toe te kennen en de FTC staakt de strijd. Dit gebeurde het meest recent met de aankoop van VR-contentmaker Within Unlimited door Meta Platforms. De FTC verloor in de federale rechtbank en liet de interne FTC-uitdaging vallen.

* De rechter kan de voorlopige voorziening weigeren en de instantie vecht door. Daartegen kan beroep worden aangetekend bij een federaal hof van beroep. In ieder geval hoort een bestuursrechter bij de FTC in augustus de argumenten over de deal.

Als de zaak naar Michael Chappell gaat, een FTC-rechter, zoals gepland in augustus, zijn hier de mogelijke uitkomsten:

* Als Microsoft wint, kan het FTC-personeel voorzitter Lina Khan en de commissarissen, die hebben gestemd om de zaak in te dienen, vragen het vonnis te vernietigen. De volgende stop daarna zou een federaal hof van beroep zijn. Toen Chappell zich uitsprak tegen het bureau in Illumina’s overname van Grail, hebben Khan en commissarissen de beslissing vernietigd en de zaak is nu voor een hof van beroep.

* Als de FTC wint, kunnen de bedrijven ook in beroep gaan bij de commissie om de beslissing ongedaan te maken en, indien nodig, de zaak voorleggen aan een hof van beroep.

(Rapportage door Diane Bartz in Washington Bewerking door Matthew Lewis)

Leave A Reply