Frankrijk zet duizenden politieagenten in te midden van rellen, honderden gearresteerd

0

Ambtenaren in Frankrijk zetten 45.000 politieagenten en gepantserde voertuigen in nu een vierde nacht van rellen nadert als gevolg van een dodelijke politie die betrokken was bij het neerschieten van een tiener tijdens een verkeerscontrole.

De onrust heeft veel steden in Frankrijk getroffen, waaronder Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse, Straatsburg en Lille.

Nahel M., een 17-jarige, werd doodgeschoten door de politie in de Parijse voorstad Nanterre. Het incident werd op video vastgelegd en leidde tot de rellen die in het hele Europese land te zien zijn.

Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zei dat vrijdagavond 270 mensen zijn gearresteerd, met in totaal 1.100 mensen gearresteerd sinds het begin van de protesten.

RELLEN IN FRANKRIJK: WAT VAKANTIES MOETEN WETEN TERWIJL DE GEWELDIGE PROTESTEN DOORGAAN

Frankrijk rellen

Oproerpolitie staat op vrijdag 30 juni 2023 bij een brandende auto in de wijk La Meinau in Straatsburg, Oost-Frankrijk. Jonge relschoppers kwamen vrijdag in botsing met de politie en plunderden winkels op een vierde dag van geweld veroorzaakt door het dodelijke neerschieten van een tiener door de politie , wat meer druk uitoefende op president Emmanuel Macron nadat hij ouders had opgeroepen om kinderen van de straat te houden en sociale media de schuld gaf van het aanwakkeren van onrust. (AP Foto/Jean-Francois Badias)

Frankrijk rellen

Een ambulance passeert een brandende auto in Nanterre, buiten Parijs, Frankrijk, zaterdag 1 juli 2023. De Franse president Emmanuel Macron drong er vrijdag bij ouders op aan tieners thuis te houden en stelde beperkingen op sociale media voor om rellen die zich over Frankrijk verspreiden over de dodelijke schietpartij door de politie te onderdrukken van een 17-jarige bestuurder. (AP Foto/Lewis Joly)

In Marseille beroofden relschoppers een wapenwinkel, namen enkele van hun jachtgeweren mee, maar stalen geen munitie.

De burgemeester van Marseille, Benoit Payan, tweette vrijdag dat de Franse regering meer troepen moet sturen en zei: “De scènes van plunderingen en geweld zijn onaanvaardbaar.”

FRANKRIJK ZAL 40.000 AMBTENAREN INZETTEN OM RELLEN NA DODELIJKE POLITIESCHIETEN AAN TE PAKKEN

Frankrijk rellen

Voertuigen branden tijdens botsingen tussen demonstranten en politie, na de dood van Nahel, in de Parijse buitenwijk Nanterre, Frankrijk, 28 juni. (Reuters/Stephanie Lecocq)

Darmanin verzocht de lokale autoriteiten het bus- en tramverkeer na 21.00 uur stop te zetten en voegde eraan toe dat er 45.000 agenten worden ingezet.

“De komende uren zullen beslissend zijn en ik weet dat ik kan rekenen op uw feilloze inspanningen”, schreef hij aan de brandweerlieden en politieagenten van het land.

Politiepatrouilles buiten Parijs

Politiepatrouilles in Nanterre, buiten Parijs, Frankrijk, zaterdag 1 juli 2023. De Franse president Emmanuel Macron drong er vrijdag bij ouders op aan tieners thuis te houden en stelde beperkingen op sociale media voor om de rellen die zich over Frankrijk verspreidden over de dodelijke politie-schietpartij van een 17-jarige te onderdrukken. jarige chauffeur. (AP Foto/Lewis Joly)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Frankrijk rellen

Mensen wonen een mars bij ter ere van Nahel, een 17-jarige tiener gedood door een Franse politieagent tijdens een verkeerscontrole, in Nanterre, een voorstad van Parijs, Frankrijk, 29 juni. De slogan luidt “Gerechtigheid voor Nahel”. (Reuters/Sarah Meyssonnier)

Toen hem op een tv-nieuwszender werd gevraagd of de regering de noodtoestand zou afkondigen, zei hij: “Heel eenvoudig, we sluiten geen enkele hypothese uit en we zullen na vanavond zien wat de president van de republiek kiest.”

Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply