Adore Me-lingeriehandelaar schikt bedrieglijke factuurclaims van Amerikaanse staten

0

(Reuters) – Adore Me, een online lingeriewinkel die onlangs is gekocht door Victoria’s Secret, stemde ermee in om $ 2,35 miljoen te betalen en terugbetalingen aan te bieden om de kosten te vereffenen van 31 Amerikaanse staten en Washington, DC, dat het zijn VIP-lidmaatschapsprogramma op bedrieglijke wijze aan consumenten op de markt had gebracht.

De staten zeiden dat Adore Me inschrijving de standaardkeuze maakte wanneer consumenten aankopen deden, zonder correct bekend te maken dat er $ 39,95 per maand in rekening zou worden gebracht, tenzij ze extra aankopen deden of besloten om de afschrijving vóór de zesde dag van de maand “over te slaan”.

Adore Me werd er ook van beschuldigd het “extreem moeilijk” te maken om lidmaatschappen op te zeggen, consumenten te dwingen winkeltegoeden te verbeuren wanneer ze opzegden, en een valse “aftelklok” te gebruiken om consumenten te misleiden door te geloven dat kortingen zouden vervallen wanneer de klok nul sloeg.

“Niemand zou verrast moeten zijn door een terugkerende aanklacht of gedwongen moeten worden door eindeloze hoepels te springen om een ​​abonnement op te zeggen, maar dit is precies hoe het bedrijfsmodel van Adore Me werkte”, zei procureur-generaal Brian Schwalb in Washington, DC.

De schikking waarover Washington, DC, Pennsylvania en Texas hebben onderhandeld, vereist dat Adore Me terugbetalingen van ongebruikte credits aanbiedt aan mensen met actieve VIP-lidmaatschappen, inschrijving “opt-in” in plaats van “opt-out” maakt en de openbaarmaking verbetert.

Adore Me, gevestigd in New York, ontkende wangedrag door in te stemmen met een schikking. Het vermeende wangedrag vond plaats van 2012 tot ten minste 2016.

“Adore Me hecht grote waarde aan onze klantrelaties en neemt onze verantwoordelijkheden jegens onze klanten en abonnementsbeheerpraktijken zeer serieus”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Victoria’s Secret, gevestigd in Reynoldsburg, Ohio, kocht Adore Me eind december voor $ 391 miljoen in contanten, plus aanvullende betalingen afhankelijk van de prestaties van Adore Me.

(Rapportage door Jonathan Stempel in New York; bewerking door Jonathan Oatis)

Door Jonathan Stempel

Leave A Reply