12 verrassende onthullingen van de Xbox FTC-proefversie

0

De Microsoft FTC-rechtszaak is afgerond en hoewel we nog geen uitspraak hebben gedaan, hebben we veel inside-industrie-informatie geleerd die normaal gesproken niet beschikbaar is voor het publiek.

Van drama rond de exclusiviteit van Starfield en andere Bethesda-titels tot de kosten van het produceren van enorme AAA-games zoals The Last of Us Part II, er waren tal van geweldige onthullingen van de rechtszaak van deze week. Hier zijn 12 grote dingen die we hebben geleerd van de Xbox FTC-hoorzitting.

Xbox geeft toe dat het de console-oorlogen heeft verloren

De hele Xbox/Activision Blizzard-saga is gevuld met zowel Microsoft als Sony die hun respectieve prestaties bagatelliseren om zo zachtmoedig mogelijk over te komen voor toezichthouders. De FTC-hoorzitting was geen uitzondering, want de week begon met nieuws over Microsoft beweert dat Xbox officieel “de console-oorlogen heeft verloren”.

Microsoft beweerde dat zijn originele Xbox werd verpletterd door Sony en Nintendo toen het in 2001 op de markt kwam, en het bedrijf zei dat het sindsdien de “console-oorlogen” “verloor”. Onder verwijzing naar cijfers uit 2021 zei Microsoft dat Xbox een aandeel van 16% had in de markt voor consolevideogames. Phil Spencer van Xbox zei tijdens zijn getuigenis ook een stuk over de console-oorlogen en noemde het een “sociale constructie binnen de gemeenschap”.

Microsoft zegt dat de volgende generatie in 2028 kan beginnen

Jarenlange hardwaretekorten en een hele reeks game-releases van verschillende generaties kunnen het gevoel geven dat deze consolegeneratie net is begonnen. Maar de realiteit is dat we op de derde verjaardagsfeestjes van de PlayStation 5 en Xbox Series X|S kruipen. In gerechtelijke documenten die door IGN zijn beoordeeld, verwacht Microsoft dat de volgende generatie — dat wil zeggen de opvolger van PlayStation 6 en Xbox Series X|S — begin 2028.

Als de projectie van Microsoft nauwkeurig blijft, betekent dit dat we nog maar anderhalf jaar verwijderd zijn van de helft van deze huidige generatie. 2028 plaatst de PS5- en Xbox-serie op een cyclus van acht jaar, wat een jaar langer is dan de PS4 en Xbox One, en ongeveer even lang als de Xbox 360/PS3-generatie.

Microsoft wilde Bungie, Sega, Square Enix, Zynga en meer opscheppen

De afgelopen jaren zijn de grootste spelers in de game-industrie op overnamepad gegaan. We hebben gezien dat Sony Bungie overnam, Microsoft Bethesda overnam en nog veel meer. Maar in gerechtelijke documenten hebben we vernomen dat Microsoft plannen had voor een aantal grote transacties die uiteindelijk niet doorgingen.

Microsoft had namelijk gesprekken over Sega overnemen, Square-Enix, Zynga, en zelfs Bungie voordat Sony ze kocht. Maar de ambities van Microsoft gingen veel verder dan deze grote spelers. Interne documenten onthullen een lijst met 100 ontwikkelaars die Microsoft ooit heeft overwogen, alvorens het terug te brengen tot acht definitieve kandidaten. Deze lijst bevatte Hades-ontwikkelaar Supergiant Games, Pokemon GO’s Niantic, IO Interactive en meer.

AAA Sony-games kosten meer dan $ 200 miljoen om te produceren

We hebben altijd geweten dat moderne AAA-videogames een hoop geld kosten om te verdienen. Maar nu hebben we een goed idee van hoe duur sommige van deze spellen zijn. In een slecht geredigeerd document dat is ingediend door Sony Interactive Entertainment, hebben we geleerd The Last of Us Part II heeft 220 miljoen dollar gekost om te ontwikkelen, terwijl Horizon Forbidden West 212 miljoen dollar kostte. In het document zei PlayStation dat de kosten gerechtvaardigd zijn omdat AAA-games “diepe en voortdurende betrokkenheid bij spelers creëren”.

Deze kosten geven meer context aan recent opmerkingen van Matt Booty van Xbox Game Studiosdie zei dat AAA-games met een groot budget een half decennium of meer kosten om te maken, en falen kan een studio mogelijk ruïneren.

Call of Duty is in feite veel geld waard

Het is niet verwonderlijk dat Call of Duty de afgelopen week centraal stond in bijna de hele strijd in de rechtszaal. De grootste troef van Activision kwam herhaaldelijk naar voren, waarbij de FTC zorgen uitte over exclusiviteit of het potentieel van Activision om een ​​slechtere versie van Call of Duty op PlayStation uit te brengen.

De impact van Call of Duty is logisch, aangezien hetzelfde slecht geredigeerde document van Sony dat onthulde Call of Duty genereerde meer dan $ 800 miljoen voor PlayStation alleen al in de Verenigde Staten in 2021. Vanaf Phil Spencer getuigt onder ede dat Xbox Call of Duty op PlayStation zal houden, beweert Bobby Kotick, CEO van Activision dreigde Call of Duty van Xbox te halen tenzij Microsoft Activision een hoger inkomstenaandeel toekent, hebben we veel geleerd over de waarde van de franchise voor zowel Sony als Microsoft.

Jim Ryan denkt niet dat de exclusiviteit van Starfield concurrentiebeperkend is en zegt dat PlayStation in orde zal zijn

PlayStation-baas Jim Ryan maakte heel duidelijk dat hij geen fan is van Starfield’s Xbox-exclusiviteit. Dat gezegd hebbende, hij gaf toe dat hij niet denkt dat het concurrentiebeperkend is. In het openbaar was PlayStation de grootste tegenstander van de fusie met Microsoft Actvision. Maar privé is het een beetje een ander verhaal.

In een e-mail die werd verzonden nadat Microsoft de intentie had aangekondigd om Activision Blizzard over te nemen, schreef Ryan: “Ik ben er vrij zeker van dat we Call of Duty nog vele jaren op PlayStation zullen blijven zien”, waarin hij uitdrukt dat PlayStation zou meer dan oké zijn als de transactie wordt goedgekeurd.

Starfield sloeg Xbox bijna helemaal over

Starfield komt in september uit als exclusief voor Xbox, maar dat was niet altijd het geval. Dat heeft Xbox-baas Phil Spencer bevestigd Starfield zou Xbox mogelijk helemaal overslaan voorafgaand aan de overname van ZeniMax door Microsoft.

Xbox maakte zich zorgen over het verlies van Starfield na PlayStation’s exclusiviteitsdeals voor Bethesda-games zoals Ghostwire: Tokyo en Deathloop. Spencer zei dat Microsoft inhoud moest beveiligen voor Xbox om “levensvatbaar te blijven in het bedrijf”. Xbox deed dit door ZeniMax helemaal over te nemen en Starfield af te sluiten als exclusief voor Xbox.

Drama rond Bethesda-exclusiviteit: Indiana Jones, Elder Scrolls en meer

De FTC probeerde te bewijzen dat Xbox’s behandeling van ZeniMax-games zou kunnen aantonen hoe het bedrijf omgaat met exclusiviteit als het gaat om Activision Blizzard-games. Een bewijsstuk dat werd gebruikt, was een chatuitwisseling tussen Xbox’s Tim Stuart en Matt Booty. Het chatlogboek was gericht op een bijeenkomst in november 2021, waar Phil Spencer besloot blijkbaar te maken alle toekomstige Bethesda-games Exclusief voor Xboxniet alleen nieuwe IP.

Exclusives kwamen tijdens de hoorzitting op een aantal verschillende manieren naar voren, met name met betrekking tot ZeniMax-studio’s. We hebben vernomen dat de aankomende AAA Indiana Jones-game van MachineGames op een gegeven moment was wordt een multiplatform-release voordat de overname van Microsoft de plannen veranderde. Wat andere toekomstige games betreft, beweerde Spencer dat definitieve beslissingen over platforms voor aankomende Bethesda-games leuk zijn Obsidian’s The Outer Worlds 2 En The Elder Scrolls 6 van Bethesda Game Studios zijn nog niet gemaakt. Maar met de schijnbare beslissing van Spencer in gedachten, lijkt het erop dat het beslissen over Xbox-exclusiviteit voor die titels op dit moment meer een formaliteit zou kunnen zijn dan een daadwerkelijke beslissing.

The Elder Scrolls 6 is nog ver weg

Over The Elder Scrolls 6 gesproken, verwacht niet dat je binnenkort de opvolger van Skyrim zult spelen. We wisten al dat The Elder Scrolls 6 de volgende prioriteit van Bethesda Game Studios zou worden na Starfield (met Fallout 5 na TES6), maar Spencer zei het spel is nog “vijf plus jaar weg.” Over vijf jaar is het 2028, wat ons in het venster plaatst voor de volgende consolegeneratie die we eerder bespraken. Het is dus heel goed mogelijk dat The Elder Scrolls 6 een generatieoverschrijdende release is, of deze huidige generatie consoles helemaal overslaat.

Iedereen zegt dat ze niet van exclusieve producten houden

Ondanks al het gepraat over exclusieve games, namen meerdere figuren uit de industrie het standpunt in en zeiden dat ze geen grote fans zijn van exclusieve games. Dat zei Microsoft-topman Satya Nadella hij “heeft geen liefde” voor exclusieve consoles, en dat Microsoft het exclusieve spel speelt om concurrerend te blijven met marktleiders. Bobby Kotick, CEO van Actvision, was het daarmee eens Call of Duty exclusief voor Xbox maken is niet in het belang van Activisionen het zou zelfs schadelijk zijn voor het bedrijfsleven.

“Je zou meer dan 100 miljoen maandelijks actieve spelers van je vervreemden”, zei Kotick. één perron. Gamers zijn erg gepassioneerd… En dus krijg je met dat soort investering, tijd en moeite een enthousiaste, gepassioneerde groep mensen.”

Jim Ryan van Sony en Bobby Kotick van Activision hadden woorden voor Game Pass

PlayStation-baas Jim Ryan had sterke woorden voor Xbox Game Pass, bewerend dat hij “met alle uitgevers heeft gesproken, en ze houden unaniem niet van Game Pass omdat het waardevernietigend is.” Ryan beweerde ook dat Game Pass niet winstgevend is voor Microsoft. IGN nam contact op met Xbox voor commentaar en Xbox wees erop dat elke Game Pass-titel die deze maand op de Xbox Games Showcase werd aangekondigd, afkomstig is van een maker die eerder met de abonnementsservice heeft gewerkt. En er zijn meerdere voorbeelden van uitgevers die voorstander zijn van Xbox Game Pass, dus het is niet helemaal duidelijk naar wie Ryan precies verwees.

We weten dat Bobby Kotick van Activision wil zijn games niet op abonnementsdiensten zienzoals hij zei: “Ik ben het niet eens met het idee van een abonnementsservice voor meerdere games als zakelijk voorstel voor de toekomst, maar we [Activision and Microsoft] kan het eens zijn om het oneens te zijn.”

Bobby Kotick, CEO van Activision, heeft spijt dat hij Nintendo Switch niet ondersteunt

De Nintendo Switch is een onmiskenbare hit. Maar dat was niet voor iedereen duidelijk toen Nintendo in 2017 uit het Wii U-tijdperk kwam. Sterker nog, zelfs Bobby Kotick van Activision onderschatte de Nintendo Switch toen hij een prototype voor de machine zag. Nu geeft hij toe dat het een fout om niet meer software voor Switch te ontwikkelenen zegt dat Activision zal overwegen om Call of Duty op toekomstige Nintendo-consoles te plaatsen zodra ze de specificaties van het volgende apparaat hebben.

Er is nog veel meer te lezen over het enorme proces van deze week terwijl we allemaal wachten op een uitspraak. Bekijk onze analysestukken over hoe het masker van Microsoft wegglijdtEn Activision beweert dat de FTC “onze branche niet echt begrijpt”. En IGN Senior Reporter Rebekah Valentine was de hele week in de rechtszaal en ze schreef analyses en samenvattingen voor elk dag van de horen. Of kijk voor alle nieuwshoogtepunten op onze volledige samenvatting van de Microsoft FTC-hoorzitting.

Logan Plant is een freelance schrijver voor IGN die nieuws over videogames en entertainment behandelt. Hij heeft meer dan zeven jaar ervaring in de game-industrie met bylines bij IGN, Nintendo Wire, Switch Player Magazine en Lifewire. Vind hem op Twitter @LoganJPlant.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply