Mexico verlengt de deadline voor het verplaatsen van vrachtvluchten na bezoek aan Buttigieg – Beursnieuws

0

MEXICO-STAD (Reuters) -Mexico zal de deadline verlengen voor vrachtluchtvaartmaatschappijen om hun activiteiten te verplaatsen van de belangrijkste luchthaven van de hoofdstad naar een verder weg gelegen luchthaven na het bezoek van de Amerikaanse minister van Transport, Pete Buttigieg, aan het land, zei het Mexicaanse ministerie van Transport vrijdag.

Eerder op vrijdag had de lokale outlet El Financiero gemeld dat de deadline was verplaatst naar september, daarbij verwijzend naar een interview met de directeur van de internationale luchthaven van Mexico City.

Een woordvoerder van het ministerie kon niet bevestigen wanneer de nieuwe deadline zou zijn, maar vertelde Reuters dat er in de komende weken een bijgewerkt decreet zou worden gepubliceerd, vóór de oorspronkelijke deadline.

Buttigieg had de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador om meer tijd gevraagd om de overstap te maken naar de luchthaven van Felipe Angeles namens bezorgde Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen toen de deadline van juli naderde, vertelde luchthavendirecteur Carlos Velazquez aan El Financiero.

Een aantal buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, sommige uit de VS en andere niet, vallen echter onder de verlenging, aldus de woordvoerder van het ministerie.

“De overstap vereist internationale vergunningen en certificeringen”, zei de woordvoerder, en legde uit waarom sommige luchtvaartmaatschappijen de overstap niet binnen het oorspronkelijke tijdsbestek hadden kunnen maken.

Het kantoor van Buttigieg reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Lopez Obrador had aangedrongen op de verhuizing naar Felipe Angeles – een luchthaven die in 2022 op zijn verzoek werd geopend – om de overbevolking op de internationale luchthaven van Mexico City te verlichten.

Uit vluchtgegevens blijkt dat vrachtvluchten een klein percentage van de reizen op de hoofdluchthaven vertegenwoordigen.

Lopez Obrador zei eerder deze maand dat de vluchtverplaatsing een knelpunt was tussen Mexico en de VS, hoewel hij liet doorschemeren dat een verlenging mogelijk zou zijn.

Hij voegde eraan toe dat er “verschillen” van mening blijven over Mexico’s herstel van een door de VS gegeven luchtveiligheidsclassificatie.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft Mexico meer dan twee jaar geleden gedegradeerd naar de categorie 2-classificatie voor luchtveiligheid, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de veiligheid, waardoor het vermogen van Mexicaanse luchtvaartmaatschappijen om nieuwe routes naar de VS te openen, werd beperkt

Een resultaat van wat Mexicaanse functionarissen de FAA’s “laatste” audit van het land hebben genoemd, wordt in de komende weken verwacht.

(Rapportage door Kylie Madry; Aanvullende rapportage door David Shepardson; bewerking door Cassandra Garrison en Jonathan Oatis)

Door Kylie Madry

Leave A Reply