Chandrayaan-3 wordt op 13 juli om 14.30 uur gelanceerd

0

Chandrayaan-3, de derde editie van ISRO’s maanmissie, wordt op 13 juli om 14.30 uur gelanceerd vanuit het Satish Dhawan Space Center in Sriharikota, zeiden functionarissen woensdag.

De launcher geïdentificeerd voor Chandrayaan-3 is GSLV-Mk3 die de geïntegreerde module in een Elliptic Parking Orbit (EPO) van 170 x 36500 km zal plaatsen.

De voortstuwingsmodule zal de lander- en roverconfiguratie tot een baan om de maan van 100 km dragen. Het heeft een spectro-polarimetrie van de nuttige lading van de bewoonbare planeet aarde om de spectrale en polarimetrische metingen van de aarde vanuit de baan van de maan te bestuderen.

Chandrayaan-3 is een vervolgmissie naar Chandrayaan-2 om end-to-end-mogelijkheden te demonstreren voor veilige landing en zwerven op het maanoppervlak.

ISRO-chef S. Somnath zei: “Momenteel is het ruimtevaartuig Chandrayaan 3 volledig geïntegreerd. We hebben het testen voltooid…Momenteel is de kans voor lancering tussen 12-19 juli…We zullen de exacte datum bekendmaken nadat alle tests zijn voltooid…”

Volgens ISRO zijn de drie missiedoelstellingen van de Chandrayaan-3: een veilige en zachte landing op het maanoppervlak aantonen; om Rover op de maan te demonstreren en om in-situ wetenschappelijke experimenten uit te voeren.

Op 13 juni had Somanath gezegd dat de Chandrayaan het lanceerplatform in het Satish Dhawan Space Center, Sriharikota, al heeft bereikt vanaf het UR Rao Satellite Center.

“De laatste voorbereidingen zijn gaande. Eind deze maand zal het klaar zijn. De raket, LVM-3, zal worden gebruikt voor deze lancering en de montage ervan is aan de gang. Alle onderdelen voor de montage hebben Sriharikota bereikt. Het wordt gelanceerd tussen 12 en 19 juli’, had Somanath gezegd.

Hij had ook gezegd dat om problemen tijdens de aanstaande lancering te voorkomen, er correcties zijn aangebracht in Chandrayaan-3, in de hardware, structuur, computers, software en sensoren. “Er is meer brandstof toegevoegd en de landingspoten zijn versterkt. Om meer energie op te wekken zijn er grote zonnepanelen geplaatst. En er is ook een extra sensor toegevoegd. Om de snelheid te meten is een in het afgelopen jaar ontwikkeld instrument ‘Laser Doppler VelociMeter’ toegevoegd. We hebben ook het algoritme gewijzigd en er is nieuwe software toegevoegd om Chandrayaan te helpen in een ander gebied te landen als er een storing is op de geplande plek.”

(Met input van bureaus)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 28 juni 2023, 18:07 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply