Minecraft heeft geen PS5-versie omdat Sony geen Microsoft Dev Kits heeft gestuurd, zegt Phil Spencer

0

Xbox-baas Phil Spencer geeft Sony de schuld van het ontbreken van een native PlayStation 5-versie van Minecraft. Tijdens het deel van de Microsoft FTC-proef van vandaag beweerde Spencer dat Sony aarzelde om Microsoft toegang te geven tot PlayStation 5-ontwikkelaarskits voorafgaand aan de lancering van de console in 2020.

“Sony was terughoudend om ons ontwikkelkits voor de PlayStation 5 te sturen op hetzelfde moment dat ze ze naar andere ontwikkelaars stuurden, waardoor we in het nadeel waren ten opzichte van andere ontwikkelaars”, zei Spencer. “Ik denk dat Sony de ontwikkelingskits net zo gemakkelijk naar Microsoft had kunnen sturen als naar een andere uitgever.”

“Sony was terughoudend om ons ontwikkelingskits voor de PlayStation 5 te sturen terwijl ze die naar andere ontwikkelaars stuurden.


Minecraft is speelbaar op PS5 via de PlayStation 4-versie, dus het is niet zo dat PlayStation-spelers deze generatie buiten het Minecraft-ecosysteem zijn gelaten. Industrie-experts wijzen er ook op dat de Xbox Series X|S geen eigen geoptimaliseerde versie van Minecraft lijkt te hebben, waardoor de twee platforms op gelijke hoogte komen te staan.

De FTC voerde echter aan dat Microsoft sinds de lancering van de PS5 drie jaar de tijd heeft gehad om een ​​native versie van Minecraft voor het platform te maken. Spencer reageerde door te zeggen dat Xbox naar manieren keek om “het succes van Minecraft te maximaliseren”.

Elders werd ook Minecraft Dungeons besproken en we kwamen erachter dat de game op een gegeven moment werd beschouwd als een potentiële pc-titel. Het werd uiteindelijk op alle platforms verzonden.

De Microsoft FTC-proef heeft al veel onthuld over de interne werking van de videogame-industrie waar we anders zelden over horen. Eerder in de procedure van vandaag kwamen we erachter dat Starfield de Xbox bijna volledig had overgeslagen voorafgaand aan de overname van Bethesda door Microsoft. Bekijk voor alles wat er is gebeurd onze samenvatting van het proces tot nu toe.

Logan Plant is een freelance schrijver voor IGN die nieuws over videogames en entertainment behandelt. Hij heeft meer dan zeven jaar ervaring in de game-industrie met bylines bij IGN, Nintendo Wire, Switch Player Magazine en Lifewire. Vind hem op Twitter @LoganJPlant.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply