India meldt 47 nieuwe covid-gevallen

0

India heeft de afgelopen 24 uur 47 nieuwe gevallen van covid-19 ingediend, zo meldden de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid maandag.

Ondertussen is het aantal actieve gevallen gedaald tot 1.655, waardoor het totale aantal covid-gevallen tot dusver op meer dan 4,50 crore komt.

De afgelopen drie maanden zijn de covid-gevallen drastisch gedaald na een sterke stijging van het aantal gevallen als gevolg van de XBB.1.16 Omicron-variant.

De covid-pandemie die begin 2020 begon, heeft de afgelopen 3,5 jaar ongeveer 5.31.903 (5,31 lakh) mensen gedood.

Ziekenhuizen zijn getuige van lege covid-afdelingen als gevolg van de afname van covid-gevallen, wat een teken van grote opluchting is voor artsen. Mensen die ouder zijn en comorbide aandoeningen hebben, zijn echter nog steeds kwetsbaar voor infectie. Bovendien hebben doktoren dergelijke mensen aanbevolen om hun boosterdosis te nemen als ze dat nog niet hebben gedaan en covid-gepast gedrag te volgen.

Daarnaast zeggen wetenschappers dat mensen in India hybride immuniteit hebben ontwikkeld (als gevolg van vaccinatie en natuurlijke infectie), daarom zullen de huidige covid-19-varianten geen ziekenhuisopname en ernst kunnen veroorzaken, aangezien het mild van aard is.

Ongeveer 4,44,60,441 (4,44 crore) mensen zijn tot nu toe hersteld van de infectie en er werden de afgelopen 24 uur 42 genezingen genoteerd. Het huidige herstelpercentage raakt 98,81%.

Het ministerie van Volksgezondheid adviseerde de deelstaatregeringen om de situatie van covid-19 op microniveau (districten en subdistricten) te onderzoeken en de focus te houden op de implementatie van de nodige maatregelen voor een snel en effectief beheer van covid-19, waarbij effectieve naleving wordt gegarandeerd.

De regering heeft de staten gevraagd om de vijfvoudige strategie te volgen, namelijk Test-Track Treat-Vaccination. Op een dag werden ongeveer 25.224 tests uitgevoerd, waardoor het totale aantal tests op 92,93 crore kwam.

Onder de covid-vaccinatie zijn tot nu toe meer dan 220,67 crore vaccindoses toegediend aan de mensen in het hele land. In de afgelopen 24 uur zijn er ongeveer 145 vaccindoses toegediend.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 26 juni 2023, 22:05 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply