Duurtraining alleen kan een denkbeeldige aanwezigheid veroorzaken | Wetenschap | Nieuws

0

Duursporters die alleen trainen zijn vatbaar voor de ‘derde man-factor’, zo blijkt uit nieuw onderzoek dat zojuist is verschenen.

De ‘derde man-factor’ verwijst naar de gerapporteerde situaties waarin een ongeziene, denkbeeldige aanwezigheid, zoals een geest of de verschijning van een overleden dierbare, troost of steun biedt bij traumatische ervaringen.

Degenen die klimmen, duiken, hardlopen, fietsen of wandelen, vooral over lange afstanden, zijn vatbaar voor hallucinaties of worden vergezeld door een ‘spirituele gids’, vergelijkbaar met wat de ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton overkwam tijdens zijn Antarctische expeditie in 1917, waar hij schreef over een onlichamelijke metgezel die hem en zijn mannen ‘vergezelde’ op hun slopende mars naar veiligheid in de ruige omgeving van Zuid-Georgia.

Dr. Ben Alderson-Day leidde onderzoek van Durham University, die 84 sporters ontdekte die een onbekende aanwezigheid hadden ervaren. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Medicine.

Ze hadden een oproep gedaan aan organisaties als UK Caving, de British Mountaineering Council en het avontuurlijke sportbedrijf FreediveUK uit Cornwall om mensen naar voren te laten komen en deel te nemen aan de enquête.

Ongeveer 20% van de mensen gaf toe dat ze het gevoel hadden dat ze werden gevolgd of bekeken terwijl ze alleen aan het trainen waren. Hiervan dacht 30% te weten wie er over hen heeft meegekeken.

Dr. Ben Alderson-Day beschreef het fenomeen op het Cheltenham Science Festival, waar hij zei: “Op het randje hebben ze plotseling het gevoel dat er een spookachtige metgezel bij hen is, alleen voor die periode, en op de een of andere manier komen ze er doorheen (de fysieke uitdaging) .”

Dr. Alderson-Day zei na de lezing: “Weekendstrijders die extreme oefeningen doen en een fysieke barrière proberen te doorbreken om het te voltooien, moeten zich ervan bewust zijn dat ze een aanwezigheid kunnen gaan voelen die er niet is.

“De verklaring zou zijn dat wanneer je jezelf pusht en wanneer er niet veel zintuiglijke input is, zoals in een grot, onder water of op een berg, je je interne gevoel verliest van waar je lichaam zich in de fysieke ruimte bevindt, dus begin je eigen lichaam buiten jezelf te voelen en te geloven dat het iemand anders is.

‘Het lijkt vaker voor te komen bij mensen die deze sporten alleen doen, en bij mensen met een uithoudingselement, maar het kan ook gebeuren tijdens bijvoorbeeld een marathon.’

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply