Vogue’s Anna Wintour, auteur Ian McEwan geëerd door King Charles

0

LONDEN (Reuters) – Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, auteur Ian McEwan en immunoloog en geneticus John Bell werden op vrijdag uitgeroepen tot Companions of Honour, een orde die beperkt is tot 65 personen op elk moment, op de erelijst voor de eerste verjaardag van King Charles.

Wintour, die sinds 1988 redacteur is van Vogue US, is een van de machtigste mensen in de modewereld en een filantroop die meer dan 300 miljoen dollar heeft ingezameld voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in de VS.

McEwan, die werd benoemd tot lid van de Orde voor Diensten aan de Literatuur, is de auteur van veelgeprezen romans, waaronder “Amsterdam”, “Atonement” en “Enduring Love”.

De drie decennia durende missie van Bell om onderzoekscapaciteit voor vaccins op te bouwen aan de Universiteit van Oxford, waar hij Regius Professor of Medicine is, was van vitaal belang voor de ontwikkeling van het Oxford/AstraZeneca COVID-19-vaccin, aldus de regering.

Meer dan 1.000 mensen werden op de verjaardag van de koning beloond voor diensten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, filantropie en andere gebieden.

Koning Charles, die in mei werd gekroond, viert zaterdag zijn officiële verjaardag met de militaire parade “Trooping of the Colour”.

De echte verjaardag van de 74-jarige monarch is op 14 november.

(Rapportage door Paul Sandle; redactie door Nick Macfie)

Leave A Reply