Mindgrove, ontwerper van binnenlandse halfgeleiders, sluit zich aan bij het Britse Imagination’s IP-programma

0

Het in Chennai gevestigde bedrijf voor halfgeleiderontwerp, Mindgrove Technologies, heeft maandag een samenwerking aangekondigd met het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde licentiebureau voor halfgeleiderontwerp Imagination Technologies. Onder het partnerschap krijgt Mindgrove toegang tot intellectueel eigendom (IP) dat eigendom is van de laatste voor het ontwerpen van siliciumchips – waarmee het bedrijf van eigen bodem zijn eigen grafische verwerkingseenheid (GPU) -chips en kunstmatige intelligentie (AI) versnellerprocessors zal bouwen.

De chips van Mindgrove maken gebruik van inheems ontwikkelde ‘Shakti’ kernmicroprocessors, ontworpen in Madras’ Reconfigurable Intelligent Systems Engineering (RISE) Labs van het Indian Institute of Technology (IIT). De microprocessors zijn ontwikkeld voor industriële inzet, in het kader van het RISC-V-programma van het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie (Meity).

In een persverklaring zei Mindgrove dat de door Mindgrove ontwikkelde chips zullen worden gebruikt in “energiebeperkte toepassingen”, zoals in auto’s, industriële automatisering, beveiliging en luchtvaart.

Het helemaal opnieuw ontwerpen van chips is een kostenintensieve aangelegenheid, waardoor kleinere halfgeleiderontwerpfirma’s er doorgaans de voorkeur aan geven om chipontwerp-IP’s van grotere bedrijven in licentie te geven, om hun aangepaste chips bovenop een basisontwerp te bouwen. Imagination is met name een leverancier geweest van GPU’s aan Apple voor zijn iPhones, en bood tot de iPhone 7-serie van 2016 GPU’s aan onder het merk ‘PowerVR’.

Shashwath TR, CEO van Mindgrove, zei in een verklaring dat het licentiëren van IP-chip van Imagination “meer dan alleen een kostenvoordeel” zal zijn. markt’ metric voor zijn eigen aangepaste chips.

Op 23 februari kondigde Mindgrove een startfinancieringsronde aan, geleid door een startend durfkapitaalbedrijf Speciale Invest en Peak XV Partners (voorheen Sequoia India).

De aankondiging van het partnerschap van de startup komt te midden van een golf van investeringen in de halfgeleiderruimte in India. Op 22 juni kondigde de Amerikaanse chipmaker Micron een meerjarenplan van $ 2,75 miljard aan om een ​​halfgeleiderassemblage-, test- en verpakkingsfaciliteit op te zetten in Sanand, Gujarat – met een eigen investering van $ 825 miljoen. Het bedrijf zei destijds dat het project, eenmaal voltooid, tot 5.000 directe en 15.000 indirecte banen zal creëren.

Collega-Amerikaanse firma’s Applied Materials en Lam Research maakten op dezelfde dag ook aankondigingen. Terwijl Applied Materials een technisch ontwikkelingscentrum van $ 400 miljoen aankondigde om commerciële instrumenten en componenten voor het maken van chips te bouwen, onthulde Lam Research ‘Semiverse’ – een uiterst nauwkeurig virtueel platform dat zal worden toegevoegd aan het technische curriculum, om 60.000 halfgeleideringenieurs gedurende 10 jaar op te leiden.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 26 juni 2023, 21:22 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply