Dumb Money Trailer: Paul Dano neemt het op tegen Wall Street in een filmische hervertelling van GameStop Stock Frenzy

0

Dumb Money, de film over GameStop’s beurswaanzin in 2021, heeft zojuist een trailer gekregen. De film markeert het uitstapje van regisseur Craig Gillespie naar het aanpassen van verhalen uit het echte leven – sinds I, Tonya uit 2017 – en zal naar verwachting op 22 september in de bioscoop verschijnen. Met Paul Dano in de hoofdrol, dient het in wezen als een David v Goliath-dramedie over de echte YouTuber Keith Gill, die miljardair hedgefondsmanagers aannam, die gokten dat de aandelenkoers van de fysieke retailer GameStop zou dalen. . De schokkende gebeurtenissen werden samengevat in de roman ‘The Antisocial Network’ van auteur Ben Mezrich, waarop de film zijn plotbeats baseert.

De trailer voor Dumb Money opent met Reddit-screenshots en gearchiveerde beelden van nieuwszenders die verslag doen van de GameStop short squeeze die Wall Street in rep en roer bracht. We springen dan zes maanden terug, waar YouTuber Keith Gill zichzelf live streamt en zijn woord verspreidt over Reddit, in een poging mensen aan te moedigen om te investeren in GameStop-aandelen. Zie je, Wall Street gokt erop dat GameStop zal mislukken en als dat zo is, zou een groep hedgefondsbeheerders met een vermogen van miljoenen euro’s veel geld verdienen. De film concentreert zich op drie van hen – Gabe Plotkin (Seth Rogen), Ken Griffin (Nick Offerman) en Steve Cohen (Vincent D’Onofrio) – die de aankoop van Gill in eerste instantie zien als ‘dom geld’, wat ze graag accepteren. De gewone mensen houden niet van dat idee en sluiten zich daarom aan bij Gill op zijn kruistocht en zetten in op GameStop, waarbij hij na verloop van tijd de investeringen omzet in winst en hun leven op zijn kop zet. Weet je nog dat iedereen de Robinhood-app op zijn telefoon installeerde?

“Hoeveel hebben we vandaag verdiend?” Caroline Gill (Shailene Woodley) vraagt ​​het aan haar man Keith, die antwoordt met “$ 5 miljoen”, gevolgd door nog eens $ 4 miljoen. Aan de andere kant verliezen de shorters elke dag miljarden aan geld, waarbij Plotkin wordt gegrild door zijn investering partners omdat ze hen in deze puinhoop hebben gesleept. “Je hebt rijke kerels die in hun broek pissen, op dit moment”, vertelt Keith’s broer Kevin (Pete Davidson) hem, terwijl hij zijn familie aanmoedigt om met al dat geld een Ferrari te kopen. springt constant heen en weer en laat ook het perspectief van Wall Street zien, die zich voorbereiden om terug te vechten en de controle over hun financiële imperium terug te krijgen. Gill wordt al snel gevraagd om voor het Congres te getuigen in een virtuele hoorzitting, bewerend dat hij niemand had gevraagd aandelen te kopen om zelf profiteren.

“Veel mensen hebben het gevoel dat het systeem kapot is”, zegt Gill tijdens het gesprek. “Het hele idee van de aandelenmarkt was dat als je slim bent en misschien met een beetje geluk, je fortuin kunt maken. Zeker niet meer.” In zekere zin impliceert de Dumb Money-trailer dat hij terugvecht zodat gewone gewone mensen ook hun leven op zijn kop kunnen zetten en dit was gewoon een toegangspoort om dat te bewijzen. In de film spelen ook Anthony Ramos (In the Heights), America Ferrera (Barbie), en Sebastian Stan (Captain America: The Winter Soldier). Ik moet er ook op wijzen dat de producenten de echte opstelling van Keith Gill vrij nauwkeurig lijken te hebben nagebootst, met Dano met de rode bandana, een tie-dye-shirt met katten erop en zelfs hetzelfde model microfoon.

Dumb Money is vanaf 22 september in de bioscoop te zien.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply