ISRO en NASA lanceren gezamenlijke missie naar internationaal ruimtestation nadat India Artemis-akkoorden heeft ondertekend

0

De National Aeronautics and Space Administration (NASA) en de Indian Space Research Organization (ISRO) ontwikkelen dit jaar een strategisch raamwerk voor bemande ruimtevluchtoperaties volgens hoge functionarissen van de Amerikaanse regering.

Dit komt tijdens het eerste staatsbezoek van premier Narendra Modi aan de VS.

“In de ruimtevaartsector zullen we kunnen aankondigen dat India de Artemis-akkoorden ondertekent, die een gemeenschappelijke visie voor ruimteverkenning bevorderen ten voordele van de hele mensheid”, zeiden hoge functionarissen van de Amerikaanse regering donderdag.

Ze zeiden ook dat NASA en Indian Space Research Organization (ISRO) dit jaar een strategisch raamwerk ontwikkelen voor bemande ruimtevluchtoperaties.

De Artemis-akkoorden zijn een niet-bindende multilaterale overeenkomst tussen de regering van de Verenigde Staten en andere wereldregeringen die deelnemen aan de door de Amerikanen geleide inspanning om mensen tegen 2025 terug te brengen naar de maan.

De hoge functionarissen zeiden ook dat de Indian National Semiconductor-missie $ 800 miljoen (ongeveer Rs. 6.600 crore) van Micron Technology zal ontvangen voor het opzetten van halfgeleiderassemblage- en testfaciliteiten in India.

Onlangs hebben India en de VS een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend over het opzetten van de toeleveringsketen van halfgeleiders tijdens de 5e commerciële dialoog tussen India en de VS in 2023, die India kan helpen zijn lang gekoesterde droom om een ​​knooppunt voor elektronische goederen te worden, te realiseren.

In een gesprek met ANI zeiden de functionarissen: “Met betrekking tot halfgeleiders kondigde Micron Technology met steun van de Indiase National Semiconductor-missie een investering aan van meer dan $ 800 miljoen (ongeveer Rs. 6.600 crore) die samen met extra financiële steun van de Indiase autoriteiten omhoog tot een $ 2,75 miljard (ruwweg Rs. 22.600 crore) halfgeleiderassemblage en testfaciliteit in India”.

“In de halfgeleidersector gaat een ander bedrijf voor de fabricage van halfgeleiders een trainingsprogramma aankondigen voor 60.000 Indiase ingenieurs in het land”, voegden ze eraan toe.

De functionarissen zeiden dat de twee regeringen samenwerken aan geavanceerde telecommunicatie, waaronder 5G en open routeringssystemen.

“Op het gebied van geavanceerde telecommunicatie werken we samen aan 5G en andere technologieën, waaronder open routeringssystemen. We zullen partnerschappen aankondigen voor open veldproeven en uitrol, inclusief schaalimplementaties in zowel de VS als India met operators en verkopers, markten. Dit omvat steun van de Amerikaanse internationale ontwikkelingsfinanciering, samenwerking en om de implementaties in India te promoten’, vertelden ze aan ANI.

De functionarissen zeiden verder dat de VS van plan is twee nieuwe consulaten in India te openen.

“De Verenigde Staten zijn van plan een nieuw consulaat te openen in Bengaluru en een andere stad. India kijkt uit naar de aankondiging van nieuwe consulaten in de Verenigde Staten”, aldus de Amerikaanse regeringsfunctionarissen.


Apple onthulde zijn eerste mixed reality-headset, de Apple Vision Pro, tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, samen met nieuwe Mac-modellen en aankomende software-updates. We bespreken alle belangrijke aankondigingen van het bedrijf op WWDC 2023 op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.

(Dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt automatisch gegenereerd op basis van een gesyndiceerde feed.)

Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply