Faraday Future is van plan om de aandelensplitsing om te keren en de levering van elektrische voertuigen uit te stellen

0

16 juni (Reuters) – Faraday Future Intelligent Electric, een startup voor elektrische voertuigen, zei vrijdag dat het een omgekeerde aandelensplitsing plant, omdat het ernaar uitziet weer te voldoen aan de minimale biedprijsvereisten van Nasdaq.

Nasdaq vereist dat aandelen boven $ 1 worden verhandeld en stuurt een bericht wanneer een bedrijf gedurende 30 opeenvolgende werkdagen onder dat cijfer handelt.

Bedrijven hebben dan een periode van 180 dagen waarbinnen de aandelen gedurende ten minste 10 opeenvolgende dagen boven $ 1 moeten worden verhandeld om aan de regels te voldoen, hoewel een tweede periode van 180 dagen kan worden toegestaan ​​als ze aan andere vereisten voldoen.

In mei had Faraday Future de extra verlenging van 180 dagen van Nasdaq ontvangen om te voldoen aan de minimale biedprijsvereiste nadat het in januari een bericht had ontvangen dat het niet voldeed aan de regels voor voortgezette notering.

Faraday Future sloot vrijdag op $ 0,45.

Tot dusverre dit jaar heeft de fabrikant van elektrische vrachtwagens, Nikola, gezegd dat het mogelijk een omgekeerde aandelensplitsing uitvoert, terwijl Lordstown Motors ook een omgekeerde aandelensplitsing heeft aangekondigd om te voldoen aan de Nasdaq-noteringsnormen.

Faraday’s voorstel voor omgekeerde aandelensplitsing omvat een bereik tussen 1-voor-2 en 1-voor-90 uitstaande gewone aandelen. De definitieve verhouding zal worden bepaald door de Raad na goedkeuring door de aandeelhouders.

Het in Los Angeles gevestigde bedrijf kampt met een cashcrisis en een herschikking van het bestuur na een bestuursgeschil met een van zijn grootste aandeelhouders, FF Top Holding. Afgelopen november uitte Faraday Future twijfels over zijn vermogen om door te gaan als een “going concern”.

Het bedrijf heeft vrijdag ook de fase 2-levering van zijn FF 91 2.0 Futurist Alliance-voertuig uitgesteld van het einde van het tweede kwartaal tot augustus 2023.

(Rapportage door Samrhitha Arunasalam in Bengaluru; Bewerking door Krishna Chandra Eluri)

Leave A Reply