Enorme asteroïde passeert dit weekend de aarde

0

Een asteroïde tussen 4 en 29 voet in diameter – ongeveer de grootte van een gebouw met drie verdiepingen – zal naar verwachting dit weekend de aarde passeren vanaf 214.000 mijl afstand, wat iets meer is dan de helft van de afstand tot de maan.

De asteroïde, 2023 MU2 genaamd, zal zondag om 19:19 uur ET de aarde het dichtst benaderen en zal te zien zijn via een livestream van het Virtual Telescope Project.

MU2 werd pas een week geleden ontdekt en werd bevestigd door het Minor Planet Center van de Internationale Astronomische Unie, meldde Space.com voor het eerst.

Een asteroïde die de aarde passeert, is niet zeldzaam – sterker nog, 2023 MU2 zal dit weekend slechts een van de vele asteroïden zijn die de aarde passeren, waaronder een rots ter grootte van een auto die op vrijdag nog dichterbij kwam op 77.000 mijl en een asteroïde ter grootte van een bus die binnen passeert 162.000 mijl op zaterdag, volgens NASA’s Jet Propulsion Laboratory.

NASA’S WEBRUIMTE-TELESCOOP VINDT WATER RONDOM MYSTERIEUZE HOOFDBAND KOMEET

artistieke weergave van asteroïde die de aarde passeert

De asteroïde, genaamd 2023 MU2, (niet afgebeeld) zal zondag om 19:19 uur ET het dichtst bij de aarde komen en zal te zien zijn via een livestream van het Virtual Telescope Project. (iStock)

De dimorfe asteroïde, een van de asteroïden die naar verwachting dit weekend de aarde van een veel grotere afstand zal passeren, is ongeveer zo groot als een stadion. NASA heeft vorig jaar opzettelijk een object neergestort om zijn baan te veranderen, ook al vormde het geen bedreiging voor de aarde.

MAAN IN ZONNESTELSEL HEEFT ELEMENTEN DIE NODIG ZIJN OM HET LEVEN TE ONDERSTEUNEN: WETENSCHAPPERS

“Dit is de eerste keer dat de mensheid opzettelijk de beweging van een hemellichaam verandert en de eerste volledige demonstratie van asteroïde-afbuigingstechnologie”, zei NASA destijds in een release.

“We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om onze thuisplaneet te beschermen. Het is tenslotte de enige die we hebben”, zei NASA-beheerder Bill Nelson destijds. “Deze missie laat zien dat NASA probeert klaar te zijn voor alles wat het universum ons te bieden heeft. NASA heeft bewezen dat we serieus zijn als verdediger van de planeet. Dit is een keerpunt voor de verdediging van de planeet en de hele mensheid, en toont de toewijding van NASA’s uitzonderlijke team en partners van over de hele wereld.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Fox News Digital heeft contact opgenomen met het Jet Propulsion Laboratory voor commentaar.

Read original article here

Leave A Reply