Waarschuw Mac-gebruikers! Overheid waarschuwt voor kwetsbaarheid Safari Alle details hier

0

CERT-In, de cyberbeveiligingswaakhond van de overheid, heeft een waarschuwing afgegeven die specifiek gericht is op MacBook-gebruikers, nadat Apple de iOS 16.5.1-update heeft uitgebracht. Deze update verhelpt twee belangrijke beveiligingsproblemen en introduceert extra functies voor iPhones. CERT-In heeft echter een bug geïdentificeerd die een aanzienlijk risico vormt voor Mac-gebruikers, waardoor deze een hoge ernstclassificatie krijgt.

De overheidsinstantie heeft informatie vrijgegeven over een recent ontdekte beveiligingsfout, geïdentificeerd als CVE-2023-32439, die versies van Apple Safari ouder dan 16.5.1 treft op macOS Monterey. Volgens de CERT-In heeft deze kwetsbaarheid in Apple Safari het potentieel om aanvallers op afstand in staat te stellen willekeurige code uit te voeren op gerichte systemen.

CERT-In legt verder uit dat de aanwezigheid van deze kwetsbaarheid in Apple Safari het resultaat is van een verwarringsfout binnen de WebKit-component. Bovendien benadrukt CERT-In dat aanvallers deze fout kunnen misbruiken door slachtoffers te overtuigen een speciaal vervaardigd bestand of applicatie te openen.

Het in Californië gevestigde Apple heeft het geïdentificeerde beveiligingsprobleem erkend en werkt momenteel aan het ontwikkelen van een oplossing. Om de veiligheid van zijn klanten te waarborgen, heeft het bedrijf een beleid aangenomen om beveiligingskwesties niet bekend te maken, te bespreken of te bevestigen totdat ze een grondig onderzoek hebben uitgevoerd en patches of releases beschikbaar hebben gemaakt.

Volgens rapporten zouden twee belangrijke beveiligingsproblemen die door Apple in de iOS 16.5.1-update zijn aangepakt, naar verluidt zijn misbruikt om iPhones in Rusland te hacken. Het cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky vestigde de aandacht op deze beveiligingsfouten en Apple bedankte Kaspersky voor het identificeren ervan. Kaspersky onthulde dat de kwaadaardige code die na de infectie werd geïmplanteerd, een set van 24 opdrachten bevatte, waaronder activiteiten zoals het extraheren van wachtwoorden uit Apple’s Keychain, het bewaken van locaties en het wijzigen of exporteren van bestanden.

Ondertussen heeft Apple zijn jaarlijkse ‘Back to University’-promotie in de online Apple Store in India opnieuw geïntroduceerd. Dit speciale kortingsprogramma, dat ook in andere landen beschikbaar is, is bedoeld om universiteitsstudenten en docenten te helpen. Door gebruik te maken van de onderwijsprijzen van Apple, kunnen in aanmerking komende personen besparen op geselecteerde iPads en MacBooks. Bovendien ontvangen klanten als onderdeel van deze aanbieding gratis AirPods (Gen 2) samen met zes maanden Apple Music en Apple TV.

Interessant is dat om hun aankoop veilig te stellen, in aanmerking komende klanten ook kunnen genieten van 20% korting op Apple Care+. Bovendien, door het betalen van een extra bedrag van 6.000 hebben klanten de mogelijkheid om te upgraden naar AirPods Gen 3 of naar AirPods Pro door te betalen 12.000. De prijzen van Apple Education staan ​​open voor universiteitsstudenten en hun ouders, maar ook voor docenten, personeel en thuisonderwijsdocenten van alle onderwijsniveaus.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 24 juni 2023, 15:12 uur IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply