Russische krijgsheer bedreigt militaire functionarissen van het Kremlin wegens vermeende aanval op zijn troepen: rapport

0

Russische militaire functionarissen hebben ontkend dat ze de huurling Wagner Group hebben aangevallen, aangezien de oprichter en leider van de troepenmacht wraak belooft en dreigt het conflict op te lossen.

In een reeks audiofragmenten op de Russische sociale-mediasite VKontakte (VK) beschuldigde Wagners chef Yevgeny Prigozhin eerst het Russische ministerie van defensie van het goedkeuren van een aanval op zijn troepen en deed hij verschillende beloften van vergelding.

Prigozhin beweerde dat zijn kamp onder vuur kwam te liggen door een “massale” raketaanval, meldde Kyiv Post. Hij eveneens een filmpje geplaatst waarvan hij beweerde dat het de nasleep van de aanval liet zien, die volgens hem een ​​”enorme hoeveelheid” van zijn troepen in meerdere kampen doodde.

VS, EUROPESE Bondgenoten eisen actie om een ​​einde te maken aan het gebruik door RUSLAND van Iraanse drones in OEKRAÏNE

Hij beloofde dat hij “iedereen” zou straffen die betrokken was bij de vermeende aanvallen op zijn troepen.

Yevgeny Prigozhin Oekraïne

Oprichter van de particuliere huurlingengroep Yevgeny Prigozhin van Wagner. (Persdienst van “Concord”/Hand-out via Reuters)

Het ministerie van Defensie reageerde op de beweringen in een Telegram-post en zei: “Alle berichten en videobeelden die namens E. Prigozhin op sociale netwerken zijn verspreid over de vermeende ‘aanval door het RF-ministerie van Defensie op de achterkampen van PMC Wagner’. zijn onwaar en zijn een informatieve provocatie.”

RUSLAND richt zich op het thuisland van de VS met zijn strategie van cyberarmageddon

Het ministerie voegde eraan toe dat zijn strijdkrachten “gevechtsmissies blijven uitvoeren op de lijn van contact met de strijdkrachten van Oekraïne” in de zone van de speciale operatie.

De Russische presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov zei naar verluidt dat de Russische president Vladimir Poetin op de hoogte was van de aanhoudende situatie waarbij Wagner Group betrokken was en dat “de nodige maatregelen worden genomen”.

Wagner

Oprichter van de particuliere huursoldatengroep Wagner, Yevgeny Prigozhin, legt een verklaring af terwijl hij naast Wagner-strijders staat tijdens het conflict tussen Rusland en Oekraïne in Bakhmut, Oekraïne, in dit stilstaande beeld uit een video die op 20 mei 2023 is vrijgegeven. (Persdienst van “Concord”/Hand-out via REUTERS)

Prigozhin, gezien als een top bondgenoot van Poetin, ging deze week in tegen de opmerkingen van de chef van het Kremlin over de vooruitgang in Oekraïne en zei dat hij en het ministerie van Defensie “het Russische volk misleiden”.

“Enorme brokken [of land] zijn overgedragen aan de vijand’, voegde hij eraan toe in een audiobericht op zijn Telegram volgens een vertaling van de Moscow Times.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Prigozhin ging niet in op details over waar zijn troepen grondgebied hadden afgestaan ​​aan Oekraïense troepen, hoewel Oekraïne eerder deze week zei dat het vooruitgang had geboekt in de vitale regio Zaporizhzhia – een bewering die werd onderbouwd door een Russische functionaris in het gebied.

Dit is een zich ontwikkelend verhaal. Kom later terug voor verdere updates.

Caitlin McFall van Fox News Digital heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply