Microsoft verwacht dat de volgende generatie Xbox en PS6 in 2028 worden gelanceerd, beweert dat het consoleoorlogen heeft verloren: rapport

0

Microsoft is van mening dat de volgende generatie gameconsoles in 2028 uit moet komen, zo blijkt uit gerechtelijke documenten in het lopende FTC-proces over de poging van de Xbox-ouder om Activision Blizzard over te nemen. De documenten, zoals beoordeeld door IGN, beschrijven dat de volgende Xbox en PlayStation 6 mogelijk acht jaar na de lancering van de huidige in 2020 uitkomen. De tijdlijn valt samen met de verklaring van Sony uit 2022, waarin werd gezinspeeld dat de volgende generatie consoles niet hier tot 2027. De data zijn belangrijk, aangezien Microsoft de rechtbank probeert te overtuigen dat het bereid is om Activision’s grootste franchise Call of Duty pariteit beschikbaar te maken op PlayStation-consoles voor een periode van 10 jaar.

“Deze termijn zou in ieder geval verder gaan dan de verwachte startperiode van de volgende generatie consoles (in 2028)”, aldus Microsoft in de documenten (via IGN). “Zo zal Call of Duty worden gepubliceerd op opvolgers van PlayStation-consoles, mocht er een worden uitgebracht tijdens de looptijd van de overeenkomst. De overeenkomst zou er ook voor zorgen dat Call of Duty-consolegames op PlayStation worden aangeboden op gelijke voet met Xbox. Dit is in tegenspraak met Sony’s bewering van vorig jaar november, waarin het beweerde dat Microsoft alleen van plan is om Activision-games op PlayStation aan te bieden tot 2027. Toevallig had team groen een concept van de 10-jarige overeenkomst naar Sony gestuurd, maar laatstgenoemde heeft geweigerd om op dat aanbod te reageren. Die duur zou ook de releaseperiode van 2028 overschrijden, waardoor Call of Duty kan floreren op de next-gen consoles van Sony. De Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission) heeft verzocht om Microsoft en Activision Blizzard tijdelijk te blokkeren van het sluiten van hun deal van $ 69 miljard (ongeveer Rs. 5.65.921 crore) totdat de interne rechtbank van het bureau beslist of de deal de concurrentie in de videogame-industrie schaadt .

Bovendien heeft Microsoft nu toegegeven dat het de ‘console-oorlogen’ sinds 2001, dwz sinds de lancering van de eerste generatie Xbox, aan het verliezen is. Voor niet-ingewijden verwijst ‘console-oorlog’ naar de strijd tussen de grootste fabrikanten van videogameconsoles – PlayStation, Xbox en Nintendo – om marktdominantie, in een poging elkaar te overtreffen. “Xbox heeft de console-oorlogen verloren en zijn rivalen zijn gepositioneerd om te blijven domineren, onder meer door gebruik te maken van exclusieve content”, aldus Microsoft in de documenten. “De console van Xbox staat consequent op de derde plaats (van de drie) achter PlayStation en Nintendo in de verkoop.” Volgens VGChartz zijn er sinds de lancering 21,3 miljoen exemplaren van de Xbox Series S/X-consoles verkocht, terwijl de PS5 en Nintendo Switch in die periode ongeveer 36 miljoen exemplaren hebben verkocht – vanaf april 2023. Nintendo neemt echter de leiding met een kleine marge, met 36,2 miljoen verkochte exemplaren.

Een Kotaku-rapport merkt op dat Microsoft de concurrentie in de huidige console-oorlogen nu heeft opgegeven en zich in plaats daarvan zal concentreren op het leveren van kwaliteitssoftware. Dit kan via games zijn of zelfs via de abonnementsservice Xbox Game Pass, die het bedrijf elke kans blijft geven die het krijgt. Het document benadrukt verder dat Xbox geen winst maakt door de verkoop van consoles, maar de systemen met verlies verkoopt in de hoop dat het de verloren inkomsten zal goedmaken door ‘de verkoop van games en accessoires’. Het bedrijf heeft onlangs de prijzen van zijn vlaggenschip Xbox Series X-console in bepaalde regio’s en Game Pass-abonnementen over de hele wereld verhoogd.

In gerelateerd nieuws onthulde de rechtszitting ook dat Bethesda’s Indiana Jones game, die oorspronkelijk was gepland als een release voor meerdere platforms, zou nu exclusief zijn voor Xbox en pc. Het project werd aangekondigd in 2021, slechts enkele maanden nadat Microsoft het moederbedrijf ZeniMax Media had overgenomen voor $ 7,5 miljard (ongeveer Rs. 61.532 crore). Tijdens de rechtszitting onthulde Bethesda’s hoofd uitgeverij Pete Hines dat ZeniMax’s oorspronkelijke overeenkomst met Disney de Indiana Jones spel op meerdere consoles. Toen Microsoft de eerste kocht, had Disney echter “vragen” over console-exclusiviteit. Vervolgens werden er kleine wijzigingen aangebracht in het contract, waardoor Indiana Jones exclusief voor Xbox werd. Zelfs die van Arkane roodval was oorspronkelijk gepland om ook op PS5 uit te komen, maar plannen daarvoor werden geschrapt na de overname van Bethesda.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply