Gouverneur Hochul van New York geeft groen licht voor recepten voor abortuspillen voor niet-ingezetenen

0

  • De democratische gouverneur van New York, Kathy Hochul, heeft vrijdag een wet ondertekend die artsen toestaat abortuspillen voor te schrijven aan niet-ingezetenen van de staat.
  • New York sluit zich nu aan bij verschillende andere staten die interstatelijke abortuszoekers beschermen met “schild” -wetten op het gebied van telegezondheid.
  • “Extremistische wetgevers in andere staten kunnen hun zorgverleners ervan weerhouden abortuspillen te verstrekken. Als dat uw staat is, heb ik medelijden met uw kiezers. Maar ze kunnen ons niet stoppen. Ze kunnen onze providers niet stoppen”, zei Hochul tijdens een ondertekeningsceremonie.

Een wet ter bescherming van artsen in New York die abortuspillen voorschrijven aan patiënten in staten waar de procedure verboden is, werd vrijdag ondertekend door gouverneur Kathy Hochul, die zei dat de maatregel vrouwen zou dienen die in staten wonen met een verbod.

Een jaar nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus had geschrapt, verbiedt de wet New Yorkse functionarissen om mee te werken aan bepaalde juridische acties die zijn gestart in staten waar abortus verboden is, zoals arrestaties of uitleveringen. New York sluit zich aan bij verschillende andere staten met vergelijkbare “schildwetten” op het gebied van telegezondheid.

“Extremistische wetgevers in andere staten kunnen hun zorgverleners ervan weerhouden abortuspillen te verstrekken. Als dat uw staat is, heb ik medelijden met uw kiezers. Maar ze kunnen ons niet stoppen. Ze kunnen onze providers niet stoppen”, Hochul, een democraat , zei tijdens een ondertekeningsceremonie.

ZWANGERSCHAPSCENTRUM KAN NEW YORK AANVRAGEN OVER STAATSWET DIE HET KAN VERPLICHTEN OM PRO-CHOICE STAFFERS IN TE NEMEN: HOF

Een jaar na de Dobbs-uitspraak hebben 14 staten een verbod op abortus tijdens de zwangerschap – op enkele uitzonderingen na. Andere staten hebben diepe beperkingen ingevoerd. In totaal leven nu 25 miljoen vrouwen in de vruchtbare leeftijd in staten met een abortusverbod of strengere beperkingen.

Kathy Hochul

De democratische gouverneur van New York, Kathy Hochul, heeft een wet ondertekend die artsen toestaat om abortusopwekkende medicijnen voor te schrijven aan patiënten buiten de staat. (AP Foto/Hans Pennink, Dossier)

New York heeft al bescherming ingevoerd voor medische professionals die abortuszorg verlenen aan patiënten die reizen vanuit staten met verboden of beperkingen. Maar Hochul en wetgevers breidden de bescherming uit naar telegezondheidsdiensten in een tijd waarin meer dan de helft van de abortussen in de VS met medicatie wordt uitgevoerd.

Dr. Linda Prine, mede-oprichter van ACT Access, zei dat ze pillen zullen sturen zodra de wetgeving is ondertekend.

NEW YORK LAAT APOTHEKER VOORBEDENKINGSMIDDELEN OP VOORSCHRIFT VERKOPEN

De maatregel werd eerder deze week definitief goedgekeurd in de wetgevende macht toen het zijn reguliere zitting beëindigde.

Ook vrijdag ondertekende de democratische gouverneur van Arizona, Katie Hobbs, een ingrijpend uitvoerend bevel om iedereen die betrokken is bij een legaal verkregen abortus te beschermen tegen vervolging.

Het bevel verbiedt lokale aanklagers om abortusgerelateerde aanklachten in te dienen en overheidsinstanties om te helpen bij strafrechtelijk onderzoek zonder gerechtelijk bevel. Bovendien zal Arizona geen uitleveringsverzoeken honoreren voor mensen die worden gezocht voor het assisteren bij, het verstrekken van of het zoeken naar een abortus.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De procureur-generaal van Arizona, Kris Mayes, een democraat, is de enige functionaris die toezicht kan houden op vervolgingen in verband met abortus.

Read original article here

Leave A Reply