De regering van Karnataka nodigt Elon Musk uit om een ​​staatsbedrijf op te zetten

0

De regering van Karnataka heeft zakenmagnaat Elon Musk uitgenodigd om bedrijven op te zetten in de zuidelijke staat.

Karnataka’s minister van Handel en Industrie, Infrastructuur MB Patil, schreef in een Twitter-bericht dat zijn staat Karnataka de “ideale bestemming” is voor Tesla’s uitbreiding naar India.

“Als Tesla overweegt een fabriek op te zetten in India, Karnataka, met zijn grote potentieel en mogelijkheden, dan moet ik zeggen dat het The Destination is”, voegde hij eraan toe.

“Als een vooruitstrevende staat en een bloeiend centrum van innovatie en technologie, staat Karnataka klaar om Tesla en andere ondernemingen van Elon Musk, waaronder Starlink, te ondersteunen en de nodige faciliteiten te bieden”, schreef Patil terwijl hij Musk’s Twitter-account tagde.

Karnataka, zei Patil, is erop gericht de hub te zijn voor technologie en productie 5.0, om de staat de komende decennia voort te stuwen.

Ondertussen ontmoette premier Narendra Modi tijdens het lopende staatsbezoek aan de VS Tesla en Twitter-chef Elon Musk en nodigde hem uit om in India de mogelijkheden te verkennen voor investeringen in elektrische mobiliteit en de snelgroeiende commerciële ruimtevaartsector.

In een gesprek met verslaggevers na een ontmoeting met premier Modi, zei Musk, die ook CEO van SpaceX is, dat hij ongelooflijk enthousiast was over de toekomst van India en voegde eraan toe dat India meer belofte heeft dan welk groot land ter wereld dan ook.

“Ik ben voorlopig van plan om volgend jaar weer naar India te gaan. Ik kijk er naar uit”, voegde Musk eraan toe.

Musk, die op vragen van verslaggevers reageerde, zei dat hij er vertrouwen in had dat zijn autobedrijf Tesla “zo snel als menselijk mogelijk is” in India zal zijn. “Ik wil premier Modi bedanken voor zijn steun en hopelijk kunnen we in de niet al te verre toekomst iets aankondigen.”

Op een vraag over wanneer Tesla in India zal zijn, zei Musk: “We willen niet met een aankondiging springen, maar het is vrij waarschijnlijk dat er in de toekomst een aanzienlijke investering voor India zal zijn.”

In een snelle tegenvraag van verslaggevers die vroegen waarom hij van gedachten was veranderd over Tesla’s investeringen in India, zei hij glimlachend: “Ik ben nooit van gedachten veranderd”.

Naar verluidt zal Tesla eind 2023 de locatie van zijn nieuwe fabriek bekendmaken.

Verder toonde Musk ook interesse om zijn Starlink-diensten naar India te brengen. Starlink is een op satellieten gebaseerde internetserviceprovider die wordt beheerd door Musks bedrijf SpaceX.

India is van plan het potentieel van de ruimtevaartsector te benutten door particuliere spelers in het veld uit te nodigen.


Apple onthulde zijn eerste mixed reality-headset, de Apple Vision Pro, tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, samen met nieuwe Mac-modellen en aankomende software-updates. We bespreken alle belangrijke aankondigingen van het bedrijf op WWDC 2023 op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply