Piek in tienerdepressie komt overeen met opkomst van sociale media, nieuwe peiling suggereert: ‘Het gaat nergens heen’

0

“Ik kan niets goed doen.”

“Ik geniet niet van het leven.”

“Mijn leven is niet nuttig.”

Het aantal tieners dat het eens is met deze uitspraken is de afgelopen tien jaar verdubbeld, volgens een jaarlijkse opiniepeiling van de Universiteit van Michigan. toename van depressieve symptomen hangt samen met de opkomst van sociale media.

ALGEMEEN CHIRURG BRENGT ADVISERENDE OPROEP UIT VOOR EEN VERBETERDE SOCIALE VERBINDING

In haar boek ‘Generations: The Real Differences Between Gen Z, Millennials, Gen X, Boomers and Silents – and What They Mean for America’s Future’ benadrukte Dr. Jean Twenge, een psycholoog en professor aan de San Diego State University, de poll’s resultaten als een middel om de piek in tienerdepressie aan de toename van het gebruik van sociale media.

Depressieve tiener aan de telefoon

Volgens een jaarlijkse peiling van de Universiteit van Michigan is het aantal tieners dat het eens is met deze uitspraken de afgelopen tien jaar verdubbeld. (iStock)

Sinds 1991 heeft de Universiteit van Michigan 50.000 studenten in de 8e, 10e en 12e klas ondervraagd over hun mate van overeenstemming met deze drie vragen.

Na 2012 begon het aantal studenten dat instemde met die gevoelens te stijgen.

Met name het aantal studenten dat het eens was met de zin “Ik geniet niet van mijn leven” is in dat decennium meer dan verdubbeld.

“Frequent en langdurig gebruik van sociale media wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op psychische problemen.”

Ryan Sultán, MD, een arts voor volwassen en pediatrische geestelijke gezondheidszorg aan het Columbia University College of Physicians and Surgeons in New York Citywas het ermee eens dat sociale media risico’s voor de geestelijke gezondheid met zich meebrengen, maar hij wees erop dat Twenge eerder een correlatie dan een oorzakelijk verband aantoont.

HET ADVIES VAN DE CHIRURG-GENERAAL OVER SOCIALE MEDIA EN DE GEESTELIJKE GEZONDHEID VAN JEUGD KOMT TUSSEN ‘REALTIME EXPERIMENT’

Sultán was niet betrokken bij de peiling.

“Ik denk dat het een redelijke conclusie is die men zou kunnen trekken uit het bekijken van deze gegevens”, vertelde hij Fox News Digital in een telefonisch interview. “Ik denk echter dat het belangrijk is om te erkennen dat dit geen wetenschappelijk rigoureuze, collegiaal getoetste analyse is.”

TN leraar sociale media

“Ondanks de potentiële voordelen van sociale media voor sommige groepen, is het overheersende thema dat frequent en langdurig gebruik van sociale media gepaard gaat met een verhoogd risico op psychische problemen”, aldus een expert. (iStock)

Dr. Zachary Ginder, een psychologisch adviseur en doctor in de klinische psychologie bij Pine Siskin Consulting, LLC in Riverside, Californiëwas ook niet betrokken bij de peiling, maar zei dat de correlatie tussen depressie en gebruik van sociale media overeenkomt met eerder onderzoek.

“Ondanks de potentiële voordelen van sociale media voor sommige groepen, is het overheersende thema dat frequent en langdurig gebruik van sociale media gepaard gaat met een verhoogd risico op psychische problemen, zoals depressie en angst, voor kinderen en adolescenten,” vertelde hij Fox News Digital in een e-mail.

TIENERMEISJES WORSTELEN MET EEN GEESTELIJKE ZIEKTE OP EEN RECORDNIVEAU, MET VEEL ‘DUURZAAM VERDRIET’, ONTHULD GEGEVENS

“Helaas lijkt deze trend in ernst toe te nemen.”

Aangezien jonge mensen voor hun sociale interacties meer afhankelijk zijn van hun schermen, merkte Ginder op dat er veel minder mogelijkheden zijn voor echte, persoonlijke relaties.

TN leraar sociale media

Aangezien jonge mensen voor hun sociale interacties meer afhankelijk zijn van hun schermen, zei een expert dat er minder mogelijkheden zijn voor echte, persoonlijke relaties. (iStock)

“Deze apps zijn ontworpen om afhankelijkheid te ondersteunen, en de natuurlijke neiging van een jongere om ‘te vergelijken en te wanhopen’,” zei hij. “Langdurig gebruik van sociale media zet de deur open voor psychische problemen voor een toch al kwetsbaar deel van onze bevolking.”

Hij voegde eraan toe: “Het is vergelijkbaar met het gooien van brandstof op een vuur.”

Sociale media gaan ‘nergens heen’

Hoewel Sultán het ermee eens was dat sociale media ernstige risico’s voor kinderen met zich meebrengen, zei hij dat het echte probleem is dat het de beschermende factoren ondermijnt die depressie helpen voorkomen, zoals het onderhouden van hechte relaties, tijd buitenshuis doorbrengen en deelnemen aan sociale media. fysieke activiteit.

Kinderen moeten ook thuis stabiliteit hebben om hun geestelijke gezondheid te verbeteren, zei Ginder.

“Het is een systeem dat is ontworpen om verslavend te zijn.”

Goede voeding, mogelijkheden voor positieve sociale interactie en goede slaaproutines zijn ook belangrijk, zei hij.

“Uiteindelijk gaan sociale media nergens heen”, merkte Sultán op. “Ik denk niet dat het realistisch is om het te laten verdwijnen, maar we moeten aandringen op beperkingen voor kinderen en tieners.”

TIENERMEISJES BESTEDEN MEER TIJD AAN ‘GEVOELIGE’ SOCIALE MEDIA-INHOUD DIE DE GEESTELIJKE GEZONDHEID KUNNEN SCHADELEN, ZEGT HET RAPPORT

Een deel van de reden waarom sociale media zo problematisch zijn geworden voor kinderen, is dat ze zichzelf minder kunnen reguleren, legt Sultán uit.

“Het is een systeem dat is ontworpen om verslavend te zijn, om ervoor te zorgen dat ze het blijven gebruiken”, zei hij. “En de hersenen van kinderen zijn niet zo ontwikkeld als die van volwassenen.”

Sultán raadde ouders ten minste aan om richtlijnen op te stellen voor kinderen om elke avond op een bepaald tijdstip te stoppen met het gebruik van apparaten.

Tiener scrollen op telefoon

Experts raden aan dat ouders richtlijnen opstellen voor kinderen om elke avond op een bepaald tijdstip te stoppen met het gebruik van apparaten. (iStock)

“Ik denk dat er een grotere discussie en een maatschappelijke verwachting moet zijn,” zei hij. “We moeten nadenken over hoe we verwachtingen kunnen stellen voor redelijk gebruik van sociale media en hoe we die op grotere schaal kunnen afdwingen.”

Ginder was het ermee eens dat kinderen en tieners vaak niet in staat zijn om hun gebruik van sociale media zelf te reguleren en hun impulsen te beheersen, vooral omdat ze groepsdruk ervaren en hun identiteit vormen.

“In aanvulling, geestelijke gezondheidsproblemen beginnen vaak op te duiken tussen de 14 en 18 jaar’, vertelde hij aan Fox News Digital.

KLIK HIER OM U AAN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE GEZONDHEIDSNIEUWSBRIEF

“Dit alles creëert een zeer moeilijke omstandigheid voor tieners om zonder ondersteuning te navigeren.”

In mei bracht chirurg-generaal Dr. Vivek Murthy een advies uit met de titel “Sociale media en geestelijke gezondheid van jongeren”, waarin hij waarschuwde voor de mogelijk negatieve impact van sociale media op kinderen en tieners.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het advies van 25 pagina’s schetst de mogelijke risico’s, waaronder depressie, angst, ongeordend eten, slaap problemenaandachtsstoornissen, laag zelfbeeld, gevoelens van uitsluiting en zelfmoordgedachten, onder andere.

Read original article here

Leave A Reply